Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Tygři se mistrovské kocoviny nebojí, do sezony jde s pokorou

Nelehký úkol navázat na nejvydařenější sezonu v klubové historii čeká hokejisty Liberce. Bílí Tygři v dubnu získali premiérový extraligový titul a mezi favority soutěže budou patřit i v nadcházejícím ročníku. Musejí se však vyrovnat s odchodem trojice nejproduktivnějších útočníků i kapitána Jana Výtiska.

Severočeši za úspěch zaplatili daň: do KHL odešli Jakub Valský, Michal Řepík, Michal Birner a Martin Bakoš, do sousední Mladé Boleslavi Petr Vampola a obránce Výtisk se vrátil do Vítkovic. Mimo to v klubu skončila i brankářská dvojka Marek Schwarz.

"Bylo jasné, že výborná sezona uvolní hráčům cestu ven," řekl smířeně trenér a sportovní manažer Filip Pešán. Byl ale rád, že Liberec udržel alespoň reprezentačního obránce Radima Šimka.

Tygři ale získali i řadu posil. Brankářskou jedničku Jána Lašáka doplnil navrátilec ze zámoří Roman Will, do obrany přišli Adam Jánošík a Filip Pyrochta, do útoku Mário Bližňák, Lukáš Vantuch, Milan Bartovič a Vladimír Svačina. Řada z nich přitom v Liberci již v minulosti působila.

I díky tomu vedení Liberce věří, že se tým vyvaruje mistrovské "kocoviny", která v předešlé sezoně srazila Litvínov. "Máme to v hlavě, ale nechceme říct, že nás to straší. V minulosti měly podobné problémy nejen Litvínov, ale například i Pardubice. Nic nepodceňujeme, ale věřím, že se nám nic podobného nestane. Jsem přesvědčený, že nás nečeká tak přímočará sezona. I my jsme v předešlém ročníku čekali, kdy na nás přijde nějaká krize. Opět ale budeme tvrdě pracovat a chceme obhájit pozice," řekl generální manažer Ctibor Jech.

Základní cílem týmu je postup do play off. "Minulá sezona nebyla náhodná. Bylo to o každodenní práci a to je záruka, aby se nám dařilo. Nyní to bude stejné. Opět se snažíme v hráčích udržet pokoru. Věřím, že nám stoprocentní přístup zajistí, že se štěstí raději přikloní k nám a puk se odrazí spíš k našim holím," uvedl Pešán.

Liberec v přípravě včetně Ligy mistrů odehrál osm zápasů, z kterých čtyři vyhrál a čtyři prohrál. V Lize mistrů se Tygrům podařilo postoupit do play off.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, Filip Pešán, Liga mistrů UEFA, HC Verva Litvínov, Kontinentální hokejová liga, HC Vítkovice Ridera, BK Mladá Boleslav, Martin Bakoš, Michal Řepík, Michal Birner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři se mistrovské kocoviny nebojí, do sezony jde s pokorou  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.