Počasí dnes12 °C, zítra9 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Sparta zkazila domácí premiéru Liberce, vyhrála pod Ještědem 3:2

Hokejisté Sparty zvítězili v utkání 3. kola extraligy v repríze finálového souboje minulé sezony na ledě Liberce 3:2. Bílí Tygři při své domácí premiéře v novém ročníku sice vedli, ale pak se při svém třetím vystoupení v arénách soupeřů třikrát prosadili Pražané. Vítězný gól dal útočník Lukáš Klimek.

Po vzpomínkovém sestřihu na triumfální jízdu domácích minulým ročníkem a minutě ticha za tragicky zesnulého sudího Pavla Lainku začal aktivněji Liberec. Vynutil si rychle početní výhodu, v níž byl dvakrát blízko gólu Jelínek, ale slavit mohl po střele z mezikruží až zapomenutý Bulíř. Jenže Sparta zchladila nadšení obhájců titulu už po 91 vteřinách zásluhou Čajkovského, který využil Lašákova zakrytého výhledu.

Přestože i poté byli Liberečtí o něco aktivnější, do vedení šla v nástupu do druhé části Sparta. Pech za brankou setřásl dva protihráče a našel Kumstáta, jenž nezaváhal. Ve 28. minutě neuspěl domácí bek Ševc, jehož vychytal Pöpperle. Jen krátce poté přišlo velké zaváhání Vitáska, který ztratil ve středním pásmu kotouč a Černoch s Formanem uháněli sami na Lašáka. Ten však ukryl Černochovo zakončení do lapačky.

Při hře ve čtyřech na obou stranách měl pak velkou možnost Čajkovský. Sparta hrála posléze půl minuty přesilovku čtyři na tři, vytvořila si velké šance i v pokračující klasické početní výhodě, ale Lašák držel svůj tým ve hře. Dobrou možnost spálil na druhé straně Netík, ale ve 39. minutě už hosté vedli o dva góly poté, co se trefil bekhendem z otočky Klimek.

"Doufal jsem, že by to mohlo propadnout. Byla to střela z otočky, náhodný gól. Ještě to, myslím, tečoval jejich obránce a někdo mi říkal, že to snad šlo i o tyčku. I takové góly ale padají. Jsme hlavně rádi za to, že jsme vyhráli," řekl Klimek ke svému 100. gólu v extralize.

"Do zápasu jsme špatně vstoupili, byli jsme pomalejší a nejezdily nám nohy. Bohudík jsme se ale s postupem hry zlepšovali a myslím, že ve druhé třetině jsme měli navrch a měli několik vyložených šancí," zhodnotil výkon Sparty její trenér Zdeněk Moták.

Na začátku třetí třetiny hráli domácí přesilovku a záhy navíc fauloval Švrček, jenže Severočeši se v minutu a půl dlouhé dvojnásobné přesilovce i přes několik velkých šancí kontaktní trefy nedočkali. Ve 45. minutě odmítl jistý gól před odkrytou brankou Bulíř, když trefil jen tyč, ale o necelé tři minuty později úspěšně dorážel Jánošík a dal zápasu nový náboj.

"Říkali jsme si, že budeme hrát stejně jako tu druhou třetinu, v níž jsme měli více šancí a byli lepší, nechtěli jsme jen bránit výsledek, ale když začínáte třetinu tím, že jste docela dlouho ve třech, tak to na vývoj té třetiny má svůj vliv," uvedl gólman Sparty Tomáš Pöpperle. V další šanci zamířil Svačina mimo tyče. Liberec se tlačil za vyrovnáním a měl ho několikrát na dosah, jenže ztroskotával na pozorném Pöpperlem.

V závěru sáhla domácí střídačka k oddechovému času, už 100 vteřin před vypršením základní hrací doby také k power play. V ní Bílí Tygři několikrát uhájili svou branku od další pohromy, ale v ofenzivě už možnost poslat zápas do prodloužení nepřišla.

"Pravidlo o nevstřelení gólu v dlouhé přesilovce pět na tři se potvrdilo i dnes. Tam jsme mohli zápas otočit na naši stranu, bohužel se tak nestalo. I přes bojovný závěr jsme to utkání nezvládli," uvedl trenér poražených Filip Pešán.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, AC Sparta Praha, Ještěd, Lukáš Klimek, Tomáš Pöpperle, premiéra, Filip Pešán, Zdeněk Moták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta zkazila domácí premiéru Liberce, vyhrála pod Ještědem 3:2  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.