Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Tygři mají první bod! Boleslav dotahovala ztrátu marně

Dlouhá přesilovka 5 na 3 rozhodla do té doby poměrně vyrovnanou bitvu mezi Bílými Tygry a Mladou Boleslaví. V prvním semifinále byli nakonec úspěšní Tygři, kteří po výhře 4:3 berou první bod. Hned v pátek se pokračuje druhým zápasem opět na libereckém ledě.

Úvodní třetina patřila Tygrům, i když šancí bylo pomálu. Několik závarů přesto mohlo skončit brankou - velký tlak si vypracovala druhá i třetí lajna. Boleslav pozorně bránila a do útočení se moc nehrnula. Až v poslední minutě první třetiny si mezi obránce nabruslil Radivojevič, jeho ránu ale vytáhl Rittich.

Druhá třetina začala zbytečným faulem Ševce v útočné třetině. A Boleslav přesilovku využila. Po dvou závarech se k puku dostal Jarůšek a zblízka se nemýlil.

Jenže jen o chvíli později byl vyloučen za držení Bulíře boleslavský hráč a sám Bulíř pak skrytou ranou rychle vyrovnal.

Boleslav se přesto v druhé třetině prezentovala dobrým výkonem a měla i více šancí. Ale do kabin šla po druhém dějství nespokojena. Minutu před koncem totiž po vyhraném buly Lakatošem plácl Výtisk z první do puku a ten zaplul do sítě.

Třetí třetina nabídla množství šancí a také emotivní okamžiky. Boleslavští si stěžovali na zákrok Krenželoka na Musila. Liberecký hráč jej trefil hokejkou do hlavy, rozhodčí ale nepískl a Krenželoka nevyloučil. Musil přitom nedohrál a v kabině dvakrát zvracel. Jen o chvíli později pak po dvou vyloučeních hráli Tygři přesilovku 5 na 3 a v ní dvakrát udeřili. Boleslav pak stihla jen snížit na rozdíl jednoho gólu.

"Jsme se zápasem spokojení. Hrál se ofenzivní hokej. My jsme měli spoustu dobrých šancí, které jsme neproměnili. Když měla Mladá Boleslav šanci proti nám, tak zasáhl Jánko Lašák, který byl dneska výborný. Jsem rád, že jsme proměnili přesilovky a rozhodli jsme první domácí zápas. V play off jsme od posledního zápasu (základní části) měsíc a odehráli jsme doteď čtyři zápasy. Není to lehká situace, bylo to znát na naší hře, kotouče skáčou, asi ten systém není úplně nejšťastněji řešený," řekl trenér libereckých hokejistů Filip Pešán.

1. semifinále Tipsport extraligy

Bílí Tygři Liberec - Mladá Boleslav 4:3 (0:0,2:1,2:2)

Branky: 22.54 Bulíř (Radivojevič), 38.39 Výtisk (Lakatoš), 51.49 Birner (Radivojevič), 52.18 Radivojevič (Bulíř) - 21.42 Jarůšek (Stříteský, Pabiška), 57.53 Klepiš (Trončinský), 59:51 Pacovský (Klimenta, Urban)

Autoři | Foto hcbilitygri.cz

Štítky BK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, Extraliga ledního hokeje, Filip Pešán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři mají první bod! Boleslav dotahovala ztrátu marně  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.