Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Asi potřebujeme dostat góly, abychom začali hrát, uznal Filippi

Hokejisté Liberce pošesté za sebou inkasovali jako první. Až včera proti Kometě Brno však dokázali zápas otočit a vyhrát v normální hrací době. Velkou zásluhu na tom měl útočník Tomáš Filippi, který si při výhře 4:2 připsal čtyři kanadské body za gól a tři asistence. Byl tak na ledě u všeho důležitého.

"Začátek byl z naší strany klasika. Dostaneme dva góly a pak začneme hrát. Strašně rád bych řekl, čím to je, ale fakt nevím. Asi potřebujeme dostat jeden dva góly, abychom začali hrát," řekl Filippi novinářům po zápase. "Už to asi není náhoda, ale neděláme to naschvál. Furt budeme pracovat, abychom na to přišli," sliboval.

Nevyrovnané výkony ale zatím symbolizují celou sezonu Liberce, který je aktuálně osmý. "Asi to tak opravdu je. Dostali jsme dva góly a pak jsme se probudili. Lidi nás hnali a my jsme jim to chtěli vrátit. Sráží nás individuální chyby, které se nesmí stávat. Já dnes taky jednu, která skončila gólem, udělal," kál se Filippi. "Nevydržíme hrát 60 minut stejně. Dnes je to dobře, protože kdybychom hráli stejně jako v první třetině, tak jsme dostali šestku," pousmál se.

Filippi s Jakubem Valským patřili k nejlepším hráčům na ledě a potvrdili, že se jim momentálně daří. "Teď nám to šlape. Říká se ale, že po hodech bývá půst, takže musíme stále pracovat na 110 procent a nepolevit. Nesmíme vynechat ani jedno střídání," podotkl Filippi, který je momentálně s 20 body nejproduktivnějším hráčem Bílých Tygrů.

Kometě se v současnosti daří, v listopadu byla nejúspěšnějším extraligovým týmem a po nevydařeném úvodu sezony se posunula na čtvrté místo tabulky. Liberečtí ale chtěli využít soupeřův ofenzivní styl a nakonec se jim to podařilo.

"Oni se snaží hrát v pěti hráčích dopředu. Kdyby mohl gólman přes modrou, budou hrát v šesti dopředu. Snažili jsme se toho využít. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany, což se nám na začátku nedařilo a dostali jsme dva góly, ale pak jsme dali dva v oslabení. Od druhé třetiny jsme spokojeni," uvedl Filippi.

Liberec otočil zápas v oslabení. Nejprve Filippi s Valský v 30. minutě využili zaváhání Tona v rozehrávce, poté se jejich spolupráce ujala v 45. minutě. "Jak Toňák vyvážel puk a nikdo za ním nebyl, tak jsme něj vlítli ve dvou. Byl to risk, protože kdyby to nevyšlo, tak jeli snad v pěti na dva. Naštěstí to vyšlo," pochvaloval si Filippi.

Podruhé se prosadil sám v souboji jeden na jednoho přes Jana Hanzlíka. "Dostal jsem přihrávku do plné jízdy od Kuby, stáhnul jsem si to do bekhendu, a i když mě Honza Hanzlík podrazil, tak jsem to v pádu dal. Bylo tam i štěstí," řekl.

Liberec naplno bodoval po pěti zápasech, doma vyhrál v normální hrací době naposledy 31. října nad Zlínem. Poté získal maximálně dva body za výhru v prodloužení nebo na nájezdy. "To je hodně velké plus. Nejde jen o body do tabulky, ale i o naše sebevědomí, že jsme dokázali porazit silného soupeře," podotkl Filippi.

Severočeši teď doufají, že uspějí i v dalším utkání, které je ale čeká až v pátek 12. prosince doma proti Hradci Králové. Třikrát za sebou v sezoně ještě vyhrát nedokázali. "To by byla paráda. Nesmíme na to ale myslet. Musíme to brát jako další zápas v sezoně," dodal reprezentační útočník.

Napsala ČTK

Štítky Tomáš Filippi, Bílí Tygři Liberec, HC Kometa Brno, PSG Zlín, Mountfield Hradec Králové, Jan Hanzlík, Kuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Asi potřebujeme dostat góly, abychom začali hrát, uznal Filippi  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.