Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Radivojevič zůstává pod Ještědem. Podepsal na další rok

Bílí Tygři se i v příští sezoně můžou spolehnout na čtyřiatřicetiletého slovenského útočníka Branko Radivojeviče, který podepsal s Tygry novou smlouvu s ročním trváním. Matador s několika stovkami startů v NHL, KHL i ve slovenské reprezentaci na kontě přišel do Liberce v průběhu minulé sezóny ze slovenského Trenčína.

"Branko Radivojevič je se svými zkušenostmi a herní kvalitou právě tím hráčem, který by do našeho omlazeného týmu měl vnést zkušenost a přehled. Je to hráč, který umí tvořit hru a má dobré zakončení. Zároveň Branko dokáže být také velmi důrazný v osobních soubojích a zodpovědný ve hře dozadu,“ řekl sportovní ředitel klubu Filip Pešán.

Zkušený útočník v polovině října 2014 dostal nabídku od Bílých Tygrů, kterou přijal. Slovenský reprezentant se brzy zabydlel v prvním útoku Liberce, kde měl na starosti především obranné úkoly a rozehrávku. I tak si ale zkušený forvard připsal v 37 zápasech 21 bodů za 6 branek a 15 asistencí.

Velmi výrazně se Branko Radivojevič zapsal i na mezinárodní scéně samozřejmě v dresu Slovenska. Účastnil se 6 světových šampionátů, dvakrát si zahrál na ZOH (Vancouver, Soči) a jednou na Světovém poháru. Se Slovenskem, které v několika zápasech vedl i jako kapitán, vybojoval stříbro a bronz z mistrovství světa. Celkem má na svém kontě 138 reprezentačních startů, ve kterých si připsal 42 kanadských bodů.

Štítky Branko Radivojevič, Bílí Tygři Liberec, Ještěd, National Hockey League, Kontinentální hokejová liga, Trenčín, Slovensko, Filip Pešán, Mistrovství světa ve fotbale, Vancouver Canucks

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radivojevič  zůstává pod Ještědem. Podepsal na další rok  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.