Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Další posila pod Ještědem. Martin Bakoš vyztužil útočné řady

Bílí Tygři se už po dvou odehraných kolech nového extraligového ročníku rozhodli posílit kádr. Do města pod Ještědem přichází ze Slovanu Bratislava slovenský útočník Martin Bakoš. Čtyřiadvacetiletý hráč se s vedením klubu domluvil na kontraktu do 30. dubna 2015 a v tygřím dresu by se mohl poprvé představit už v zápase s hradeckým Mountfieldem.

"Jde o rychlého a důrazného útočníka s držením hole vpravo, kteří nám v kádru chybí, což je patrné především při přesilových hrách. Od rozšíření konkurence mezi útočníky očekáváme zvýšení důrazu a efektivity týmu," řekl generální manažer týmu Ctibor Jech.

Martin Bakoš se narodil a hokejově vyrůstal ve Spišskej Novej Vsi. Ovšem v dorostenecké kategorii na sebe výrazně upozornil svými dobrými výkony a dostal nabídku z bratislavského Slovanu. Tady se pevně zabydlel nejprve v sestavě Juniorského týmu a už v roce 2007, tedy ve svých 17 letech, dostal šanci také v nejvyšší slovenské seniorské soutěži. Za A tým Slovanu Bratislava ale začal Martin Bakoš pravidelně nastupovat až v sezóně 2009/2010.

V ročníku 2011/ 2012 se tehdy jednadvacetiletý hráč výrazně podílel na tom, že se Slovan Bratislava rozloučil se slovenskou extraligou ziskem mistrovského titulu a právě díky svým nadprůměrným výkonům zůstal v kádru týmu ze slovenské metropole i po vstupu klubu do KHL. V Kontinentální lize a v nabité konkurenci Martin Bakoš nedostával tolik prostoru na ledě, ale i v pozici hráče třetího či čtvrtého útoku se dokázal prosazovat.

Svou stopu Martin Bakoš zanechal i ve slovenském národním týmu. Pravidelně nastupoval už za výběr dvacetiletých. V hlavní reprezentaci zatím odehrál 7 zápasů.

Napsala redakce

Štítky Martin Bakoš, Ještěd, HC Slovan Bratislava, Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové, Ctibor Jech, Kontinentální hokejová liga, Spišská Nová Ves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další posila pod Ještědem. Martin Bakoš vyztužil útočné řady  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.