Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hattrick proti Pardubicím. Tygři je zdolali i napotřetí

Hokejisté Liberce porazili ve 34. kole extraligy Pardubice 5:1. Bílí Tygři zdolali Východočechy i potřetí v sezoně, dosud jim přenechali jediný bod. Tři body za gól a dvě asistence si připsal zkušený slovenský forvard Branko Radivojevič, jehož trefa byla i zásahem vítězným. Domácí vedli krátce po polovině utkání už 3:0.

První minuty zápasu byly ve znamení přesilovek. Nejprve si početní výhodu zkusili hosté z Pardubic, Lašák byl ale pozorný a držel čisté konto. Po nich domácí, ti dokonce dvakrát. A ve druhé přesilovce se poprvé v libereckém dresu prosadil kanonýr Balaštík, kterého před brankou našel Vampola. Pak hráli dvakrát přesilovku hosté, ale neuspěli.

Naopak v 17. minutě udeřilo znovu na pardubické straně. Kajínek tvrdě pálil od modré a jeho střelu, která se odrazila od zadního mantinelu, uklidil do Vejmelkovi sítě pohotově Radivojevič. Chvíli nato hráli další přesilovku hosté. Lašák měl tentokrát mnohem více práce než v předešlých případech, ale s podporou spoluhráčů odolal bez úhony.

"My jsme začali špatně první třetinu, nehráli jsme hru, kterou jsme chtěli. Liberec dal rychle první gól. Nedodržovali jsme pokyny trenéra a od toho se odvíjela hra. První třetina nám prostě nevyšla a pak už jsme to marně doháněli celý zápas," řekl hostující gólman Karel Vejmelka.

Do druhé třetiny vstoupili domácí v početní výhodě dvou hráčů, neboť v závěru prvního dějství byli vyloučeni Kaut a chvíli po něm Semorád. Minutu a půl dlouhou dvojnásobnou výhodu však Severočeši nevyužili. Velkou šanci domácích neproměnil ve 26. minutě Jelínek, ani Šimek v přesilovce o tři minuty později.

Poté byli o něco aktivnější hosté, ale Bílí Tygři se bránili úspěšně. A aktivitu převzali na své hole nanejvýš efektivně. Ve 33. minutě podnikli rychlý protiútok, Bakoš vystřelil a jeho zblokovanou střelu dorazil do sítě Filippi. V závěru třetiny hráli dvě přesilovky za sebou hosté a Lašák poprvé kapituloval. Tvrdou střelou od modré čáry ho překonal Sýkora, čímž dosáhl 300. trefy v extralize.

Úvod třetí třetiny vyšel výborně domácím. Ve 42. minutě se individuálně dostal do střelecké pozice Jelínek a nedal Vejmelkovi šanci. O zkorigování stavu se vehementně snažil o něco později Gašparovič, ale Lašák obě jeho dorážky zneškodnil.

Domácí pak odpor soupeře definitivně zlomili ve 48. minutě, kdy dvojnásobnou přesilovku zakončil úspěšně Vampola. "Říkali jsme si, co hrát v přesilovkách, ale ze začátku se nám to nedařilo. Hráli jsme je špatně. Až ta třetí přesilovka pět na tři byla sehrána dobře a padl gól. My si to musíme uložit do hlav, jak to vzniklo... A příště to tak hrát," prohlásil úspěšný střelec Vampola.

Od tohoto okamžiku už se zápas jen dohrával, i když si oba týmy ještě zkusily přesilovku. Na skóre už se ale nic nezměnilo. V závěru si domácí mohli už jen v klidu vychutnávat bouřlivý aplaus publika.

"My jsme dnes sehráli dobrý zápas; první třetinu snad nejlepší v sezoně. Trochu zpět nás hodila nevyužitá přesilovka pět na tři v úvodu druhé třetiny, soupeři se to naopak povedlo a to byla pro nás komplikace. Třetí třetinu jsme ale odehráli velice dobře, dali jsme brzy gól na 4:1 a to bylo definitivum tohoto zápasu," řekl asistent libereckého kouče Milan Černý.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky FK Pardubice, Bílí Tygři Liberec, Branko Radivojevič, Karel Vejmelka, Milan Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hattrick proti Pardubicím. Tygři je zdolali i napotřetí  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.