Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejisté Liberce na úvod extraligy doma prohráli s Brnem

Hokejisté Liberce prohráli v prvním kole extraligy doma s Kometou Brno 3:5 a éru po odchodu dlouholetého lídra Petra Nedvěda tak začali porážkou. Vyrovnanou bitvu rozhodl finalista uplynulého ročníku ve třetí třetině. Dvěma góly se na výhře Komety podílel útočník Jan Hruška.

První velikou šanci utkání měl liberecký Bulíř, ale jeho pokus o blafák Čiliak betonem zvládl. Poté se několikrát prezentovali i hosté, ale skóre se změnilo až v 10. minutě. To ve čtyřminutové přesilovce udeřil Valský. O necelou minutu ale hosté z nenápadné akce vyrovnali a zasloužil se o to veterán Ptáček

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí, Derner se po návratu z trestné lavice dostal tváří v tvář Čiliakovi, ale ten jeho první střelu vyrazil a z dorážky mířil liberecký bek jen do tyče. Ve 27. minutě se ve hře čtyři na čtyři prosadil Vampola, jehož bekhendovou střelu si srazil do branky Káňa. O chvíli později ale fauloval Voráček unikajícího Hrušku a brněnský útočník nabídnutou šancí v podobě trestného střílení nepohrdl a vyrovnal na 2:2.

O minutu později ale šel Liberec znovu do vedení, Čiliaka překonal bekhendovou střelou obránce Škoula, který si z druhé vlny najel na Vampolovu přihrávku. V závěru třetiny ale předvedli brněnští ukázkový protiútok a Káňa napravil svůj vlastní gól, tentokrát překonal Lašáka a vyrovnal na 3:3.

Úvod třetího dějství byl opatrný z obou stran. Ve 47. minutě se ale parádně trefil z mezikruží Němec a Brno šlo poprvé v utkání do vedení. Vyrovnat mohl v 51. minutě Vampola, ale jeho bekhend vyrazil Čiliak. Domácí útočník byl pak v 53. minutě smutným hrdinou okamžiku. Po jeho faulu hrála Kometa přesilovku, velice brzy jí využil Hruška a zvýšil již na 5:3.

"Mrzí mě, že jsme třikrát neudrželi vedení, vždy jsme poměrně rychle inkasovali a nedokázali si to déle podržet. Ve třetí třetině, kdy se oba týmy snažily hrát do obrany, tak nám soupeř potrestal okénko v jasné situaci, dostal se do vedení a následně ještě využil přesilovou hru," litoval porážky kouč Tygrů Pavel Hynek.

Při vyloučení Kempného zkusili liberečtí vylepšit přesilovku hrou bez brankáře, ale skórovat se jim nepodařilo. V závěru ještě netrefil prázdnou libereckou branku Jakub Svoboda, ale na vítězství Brna to nic nezměnilo. "Jsem rád za tři body, za vstup do sezony. Myslím si, že z kluků spadne nervozita. Na začátku je to vždy o plné očekávání, jak to bude," řekl trenér Komety Vladimír Kýhos.

Liberec - Kometa Brno 3:5

(1:1, 2:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Valský (Filippi, Bulíř), 27. Vampola, 30. Škoula (Vampola, J. Vlach) - 11. Ptáček (P. Ton), 29. J. Hruška z trest. střílení, 37. J. Káňa (T. Svoboda, Kuboš), 47. V. Němec (J. Káňa), 53. J. Hruška (Ostřížek, P. Ton).

Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5312.

Sestavy: Liberec: Lašák - Voráček, Škoula, Derner, Gřegořek, Výtisk, Vitásek, Plutnar - Krenželok, Bulík, Bartek - J. Vlach, Vampola, Urban - Bulíř, Filippi, Valský - Kica, K. Jass. Trenéři: Hynek a M. Černý. Brno: Čiliak - Jan Hanzlík, Kuboš, Kempný, König, Malec, Ptáček - J. Hruška, Ostřížek, P. Ton - J. Káňa, V. Němec, T. Svoboda - Dočekal, H. Zohorna, Jakub Svoboda - Vondráček, Raška, P. Mrázek. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Napsala ČTK

Štítky HC Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec, Jan Hruška, Petr Nedvěd, hokejista, Jakub Svoboda, Vladimír Kýhos, Pavel Hynek, Jan Hanzlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Liberce na úvod extraligy doma prohráli s Brnem  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.