Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejisté Liberce porazili poprvé v sezoně Plzeň

Hokejisté Liberce porazili ve 36. kole extraligy Plzeň 3:1. Bílí Tygři uspěli proti Indiánům poprvé v sezoně, ti vyšli počtvrté z posledních pěti duelů bodově zcela naprázdno. Severočeši naopak bodovali počtvrté za sebou a na svého dnešního soupeře ztrácí ve středu tabulky už jen dva body.

"Hráči podali výborný výkon, zodpovědný a pracovitý. Zdálo se mi, že se trochu rozjíždíme jako dieselový motor. Pak jsme ale získali na jistotě. Z toho plyne ubráněné oslabení, dost dobrých hokejových akcí, příležitosti ke vstřelení branky. Bylo tam dost práce, ale i hokejovosti," pochvaloval si asistent libereckého kouče Milan Černý.

Oba týmy se v liberecké aréně dostaly rychle do tempa. Nejprve si vyzkoušeli přesilovku domácí a po nich hosté. Ani jeden tým neuspěl. Velice blízko ke skórování měl v osmé minutě Bakoš, jeho nájezd a střelu do horní části branky zlikvidoval efektním semaforem Machovský. Ten vychytal i Jelínkův nájezd o minutu později. Na druhé straně se předvedl Lašák při pokusu Bližňáka. Skóre se změnilo až v 17. minutě, kdy Liberec využil přesilovku: Šimek střílel od modré, jeho zblokovanou střelu si našel Balaštík a z otočky po ledě prostřelil Machovského.

"Z naší strany špatná první třetina, často jsme propadávali, domácí nám odjeli dva na jednoho, tři na dva. Dali nám gól z přesilovky a prohrávali jsme. Od druhé třetiny jsme se trochu zlepšili, ale dostali jsme se do málo gólových příležitostí," řekl hostující kouč Michal Straka.

Úvodní minuty druhé třetiny patřily Plzni, ale bez gólového efektu. Na druhé straně Vlach minul přihrávku Jelínka před brankou Machovského. Pak hrála Plzeň dvě přesilovky za sebou, ale ani jednou neuspěla. Naopak ve 29. minutě Radivojevič v oslabení vyvezl puk z obranného pásma a tvrdou střelou od modré čáry orazítkoval tyč Machovského branky.

Plzeň velmi vážně zahrozila ve 35. minutě nájezdem dvojice Pletka - Lev, ale Lašák se vytáhl. O chvíli později ho napodobil na druhé straně Machovský, který zlikvidoval roztažením na brankové čáře velkou šanci Vlacha. Ve 38. minutě už ale kapituloval - před brankou si s ním pohrál Bakoš a zvýšil na 2:0.

Úvod třetí třetiny byl ve znamení přesilovek na obou stranách, ovšem bez gólů. Ve 47. minutě se prodral do zakončení Filippi, neuspěl, stejně tak i Bulík s dorážkou. V polovině třetiny zahrozili hosté důrazným Lvem.

V 56. minutě byl vyloučen Bulík a hosté umocnili přesilovku odvoláním brankáře. Jeřábek pak nastřelil tyč. Po půl minutě byl vyloučen liberecký Jelínek a hosté hráli dlouho pět na tři. Dvojnásobnou výhodu využili, střelcem byl Ján Sýkora po pěkné souhře s Kratěnou a Mozíkem.

"Bohužel jsem neviděl střelce, stál přede mnou ještě náš obránce. Já se díval, kdo kde stojí v naší třetině, ale byl tam můj obránce a já toho střelce neviděl. Opozdil jsem se tam. Kdybych ho viděl, tak věřím, že bych to dokázal chytit. Takže malá chybička z mé strany," přiznal liberecký gólman Ján Lašák.

V dramatickém závěru ale při plzeňské hře bez gólmana skóroval Šimek a upravil na konečných 3:1. "Před třetí třetinou jsme zkoušeli zamíchat sestavou, ale pouze jsme snížili v přesilovce pět na tři. Liberec výborně bránil, nedostali jsme se do žádných větších šancí, vyhrál zaslouženě," připustil hostující kouč Michal Straka.

Napsala ČTK

Štítky Bílí Tygři Liberec, HC Škoda Plzeň, hokejista, Ján Lašák, Michal Straka, Milan Černý, Ján Sýkora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Liberce porazili poprvé v sezoně Plzeň  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.