Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejisté Liberce porazili v zápase plném trestů Boleslav 6:3

Hokejisté Liberce porazili v závěrečném 52. kole základní části extraligy Mladou Boleslav 6:3, v tabulce ale obsadili jedenácté místo a nepostoupili tak do play off. Středočeši jsou desátí a v předkole se utkají s Plzní. Třemi kanadskými body se na výhře Bílých Tygrů podílel útočník Petr Jelínek, rozhodčí v zápase rozdali přes sto trestných minut.

Úvod utkání patřil hostům. Na konci první minuty domácí ztratili puk v útočném pásmu, získal ho Pacovský a svůj brejk zakončil střelou mezi betony Lašáka. Vzápětí mohla Mladá Boleslav přidat další gól, přesilovou hru ale nevyužila. Podobně se vedlo ve dvou po sobě jdoucích početních výhodách domácím.

O největší vzruch se pak postarali v 15. minutě domácí Vlach a hostující Kučný, kteří se poprali. Vítězem bitky byl liberecký útočník, jenž ale dostal o dvě trestné minuty vyšší trest.

"Neřekl bych, že to bylo extra vyhrocené utkání. Dohrál jsem hráče a zezadu přijel Kučný a už to létalo. Chtěl jsem dát zprávu týmu, že budeme bojovat a také Boleslavi, že to tady nebude lehké. Že to nebudou mít dnes zadarmo. Byla to ale férová bitka, což mi pak potvrdil i Kučný," řekl Vlach.

Domácím se navíc v následné přesilovce soupeře podařilo vyrovnat. Martina Růžičku prostřelil Jelínek.

Další minuty pak přinesly hostům dvojnásobnou přesilovku a domácí přišli o obránce Gřegořka, který inkasoval dva menší tresty a navíc trest 5 minut a do konce utkání. Hostům to vyneslo kuriózní, téměř devět minut dlouhou přesilovku.

Druhou třetinu začali hosté v početní výhodě, která měla trvat ještě více než šest minut. Po minutě se navíc fauloval Filippi a hosté tak dostali dvojnásobnou výhodu. V jejím závěru prostřelil Lašáka od modré čáry Kočí. "Utkání rozhodly přesilové hry. Hráli jsme snad šestnáct minut pět na čtyři, do toho dvakrát pět na tři. Nepodařilo se nám ale odskočit, naopak jsme i dostali gól," litoval po duelu trenér hostů Marian Jelínek.

Domácí navíc odpověděli ihned po skončení dlouhého oslabení. Bakoš naskočil z trestné lavice, na útočné modré převzal nádhernou přihrávku od Dernera a ukázkově překonal Růžičku. Vzápětí hráli domácí přesilovku a v jejím závěru se zapsal do střelecké listiny nejproduktivnější liberecký hráč Filippi. Ve 36. minutě pak na modré při přesilovce mohutně napřáhl Plutnar s Bílí Tygři šli do vedení o dvě branky.

Ve třetí třetině začali lépe domácí a ve 43. minutě podtrhli svůj tlak dalším gólem, jehož autorem byl Bakoš. Hosté ale rychle odpověděli, po několika odrazech skončil puk v Lašákově síti, autorem gólu Klimenta.

Na kontakt se hosté mohli dostat v 50. minutě, ale Lašák skvěle zlikvidoval střelu Robara i dorážku Klimenty. Liberecké obecenstvo pak potěšil v 59. minutě Vlach, který vstřelil šestou branku.

"Budeme hrát skupinu o záchranu a tak jsme chtěli další body, abychom měli nahráno. Tím pádem nebylo těžké se motivovat, chtěli jsme prostě vyhrát," podotkl Vlach.

Napsala ČTK

Štítky Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, Petr Jelínek, HC Škoda Plzeň, hokejista, Martin Růžička, Marian Jelínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Liberce porazili v zápase plném trestů Boleslav 6:3  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.