Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejisty extraligového Liberce povede jako hlavní kouč Pešán

Hokejisty extraligového Liberce povede ve zbytku sezony jako hlavní trenér Filip Pešán. Na střídačce nahradí Rostislava Čadu, který v pátek ze zdravotních důvodů nečekaně rezignoval. Pešánovým asistentem bude Vladimír Čermák.

 

"V nastalé situaci jsme potřebovali velmi rychlé řešení. Po vyhodnocení všech pro a proti jsme se rozhodli pro trenéry, kteří už u A-týmu v minulosti působili a v posledních dvou sezonách úspěšně trénovali naši farmu v Benátkách," uvedl prezident klubu Petr Syrovátko v tiskové zprávě.

Pešán už v pátek vedl tým Bílých Tygrů společně s dosavadním asistentem Milanem Černým v zápase proti Zlínu, který Liberec prohrál 0:1. V neděli na ledě Třince už Severočechy povedou Pešán s Čermákem, Černý se místo nich přesune do prvoligových Benátek nad Jizerou.

"Filip Pešán i Vladimír Čermák byli jako trenéři farmářského mužstva v každodenním kontaktu s trenéry áčka. Znají tedy situaci v týmu i jednotlivé hráče. V takto překotné situaci je pro nás toto rozhodnutí nejlepší a nejlogičtější volbou," dodal Syrovátko.

Sedmatřicetiletý Pešán v Liberci působil jako hráč, v roce 2005 se stal asistentem trenéra u juniorského týmu. K áčku se přesunul o čtyři roky později. V listopadu 2012 povýšil na post hlavního kouče, na kterém však vydržel jen dva měsíce. Následně přešel do prvoligových Benátek nad Jizerou. Současný kouč reprezentačního týmu do 19 let v Liberci stále působí i jako asistent generálního manažera.

Pešán tak bude již třetím hlavním trenérem Liberce v sezoně, šedesátiletý Čada vystřídal v říjnu Pavla Hynka. V noci na pátek se někdejšímu kouči Slovanu Bratislava, který v minulosti vedl i Omsk a předtím dlouho působil ve švýcarském klubu Ambri-Piotta, udělalo nevolno a musel být odvezen do nemocnice.

"Následně prošel důkladným vyšetřením a na základě výsledků a po konzultaci s lékaři se rozhodl, že není schopen pokračovat v trenérské práci," řekl generální manažer Ctibor Jech v pátek večer.

Liberec je jedním z pěti klubů, které v této sezoně měnil trenéry. Jako první skončil na začátku října v Liberci Hynek, Petera Oremuse nahradil ve Vítkovicích začátkem listopadu Ladislav Svozil. Krátce poté skončil v Plzni Milan Razým a na jeho místo se posunul asistent Michal Straka.

V prosinci Slavia odvolala Ladislava Lubinu, po kterém tým na dva zápasy převzal Petr Novák a následně byl novým hlavním trenérem jmenován Dušan Gregor. V lednu poté v Pardubicích skončil Zdeněk Venera a místo něj tým převzal Miloš Říha starší.

Napsala ČTK

Štítky Bílí Tygři Liberec, Filip Pešán, trenér, Vladimír Čermák, Rostislav Čada, hokejista, Petr Syrovátka, Milan Černý, HC Benátky nad Jizerou, Pavel Hynek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty extraligového Liberce povede jako hlavní kouč Pešán  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.