Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jan Výtisk se oficiálně stal novým kapitánem Bílých Tygrů

To, o čem se již delší dobu spekulovalo, dostalo oficiální podobu. Kapitánské „céčko“ na dresu Bílých Tygrů bude od nové sezóny zdobit hruď obránce Jana Výtiska. Zkušený zadák nahradí ve funkci kapitána Petra Nedvěda, který „vedl“ liberecký tým pět let. Celkově je teprve osmým kapitánem Bílých Tygrů v jejich extraligové historii.

„Je to pro mě velká pocta, které si vážím a zároveň si už teď uvědomuji větší zodpovědnost za celý tým. Méďu jako osobnost nikdo nenahradí, byl to přirozený lídr, ale je třeba pokračovat i bez něj. V kabině se nic výrazně nezmění, sešla se tady dobrá parta, která potáhne za jeden provaz. Fakt pevně věřím, že v nové sezóně budeme vyhrávat a povedeme si lépe než poslední dva roky,“ přeje si Jan Výtisk ve své nové roli.

Kapitána si dle tradice volí samotní hráči a to formou tajného hlasování, do kterého nijak nezasahují trenéři ani členové vedení klubu.  Za Janem Výtiskem se jako další v pořadí umístili Martin Bartek a Petr Gřegořek, kteří tak budou plnit roli asistentů. 

Jan Výtisk začínal s hokejem v šesti letech v ostravské Porubě. Ještě během mládežnických let ovšem zamířil do týmu městského rivala Vítkovic a právě zde se nakonec v osmnácti letech dočkal extraligové premiéry. Již předtím se ale zúčastnil MS „18“, na kterém se i přes týmový neúspěch poprvé prokousal do podvědomí odborné hokejové veřejnosti. A jelikož Výtiskova kariéra měla stále vzestupný směr, nemohl obdivovatel Scotta Stevense chybět ani na MS „20“ v roce 2001. Odtud si domů přivezl zlatou medaili a doma ve Vítkovicích se navíc pevně usadil v sestavě „A“ týmu.

Před sezónou 2003/2004 se Výtisk stěhoval do pražské Sparty, hned následující rok se jeho novým působištěm stala Plzeň a v ročníku 2005/2006 už hájil barvy Třince. Zde se během pěti sezón stal symbolem zadních řad a jedním z nejvytěžovanějších obránců Ocelářů. V roce 2009 se ale řízný bek začal propadat třineckou sestavou a řešením se pro Jana Výtiska stal odchod do Liberce.

Mistr bodyčeků, který miluje terénní vozy a „bublající“ motorky, v Liberci doposud odehrál 5 sezón. Za Tygry nastoupil k 222 zápasů, ve kterých si připsal 31 kanadských bodů. Nutno ovšem podotknout, že Jan Výtisk má především výraznou defenzivní úlohu a v této činnosti je jedním z nejlepších obránců extraligy. To potvrzuje i jeho celkově 2. místo v loňském ročníku novinkové statistiky „Radegast Index“, kde se hodnotí úspěšné hity, zblokované střely a nahrávky.

Napsal Martin Kadlec

Štítky Bílí Tygři Liberec, Jan Výtisk, Petr Nedvěd, HC Vítkovice Ridera, HC Sparta Praha, HC Oceláři Třinec, HC Škoda Plzeň, HC RT Torax Poruba, Martin Bartek, Petr Gřegořek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Výtisk se oficiálně stal novým kapitánem Bílých Tygrů  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.