Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jelínek s Lašákem zajistili Liberci třetí výhru za sebou

Hokejisté Liberce porazili ve 29. kole extraligy Hradec Králové 1:0 a poprvé v sezoně vyhráli tři utkání za sebou. O šesté porážce Východočechů v řadě rozhodl již ve 4. minutě v přesilové hře Petr Jelínek. První čisté konto v sezoně udržel Ján Lašák.

 

"Ještě jsem neměl nulu, tak jsem věděl, že takovýhle zápas by mohl a měl přijít. Ale v první řadě sleduji počet vítězství, nikoliv nuly. Vítězství, to je pro mě nejdůležitější statistika," řekl po utkání Lašák. "Viděl jsem tam od kluků vůli, dobře bruslili, šli do brány, poctivě se vraceli dozadu, dnes to byl perfektní výkon," doplnil k zápasu.

Začátek zápasu v Home Credit aréně konečně vyšel domácím. Ve 4. minutě v přesilové hře začala akce u Filippiho, ale skvělou finální přihrávku na skórujícího Jelínka poslal obránce Šimek. Bílí Tygři se tak po dlouhé době ujali v utkání vedení, dosud byli zvyklí většinou dotahovat náskok soupeře.

Hosté vážněji ohrozili Lašáka až ve 13. minutě, kdy se před něho prodral Dej, ale neuspěl. A další obrovská šance se naskytla hostům o něco později v oslabení. Kukumberg získal puk na modré čáře a řítil se sám na Lašáka, slovenský gólman ale vytáhl skvělý zákrok. Když hosté neuspěli ani v přesilovce, dohráli Bílí Tygři první třetinu vítězně.

V úvodu druhé třetiny zkoušeli pozornost Lašáka Frühauf, Dej a Vašíček. Domácí odpovídali Jelínkem, Šimkem a Urbanem. Skóre se ale nezměnilo. Hosté se poté dostali do většího tlaku, pomohla jim i přesilovka. Lašák ale stále držel čisté konto. Nevyzrál na něj ani Červený, který se dostal do dobré pozice ve 31. minutě.

Pak se opět prezentovali domácí. Trio Filippi, Valský a Bulík si vypracovalo slibnou šanci, ale Kacetla nepřekonali. V závěru třetiny předvedl sólo obrannou třetinou domácích Šimánek, ale jeho nabídku před prázdnou branku nikdo nevyužil.

Třetí třetinu začali aktivněji hosté, ale rodící se větší šanci Kukumberga zlikvidoval včasným vyjetím proti puku Lašák. Ve 49. minutě si za obránce hostů najížděl Urban, ale nezpracoval kotouč. Na druhé straně aktivně hrající Kukumberg si v polovině třetí třetiny v přesilovce vyjel z rohu až před Lašáka, ale svůj mini souboj se slovenským gólmanem opět prohrál.

S přibývajícím časem se domácí soustředili na pozornou obranu, tlak hostí narážel na jejich val, který byl podporovaný skvěle chytajícím Lašákem. V závěrečné power play Bílí Tygři svůj nejtěsnější náskok ubránili.

"Vítězství, kdy nedostanete góla, jsou obzvlášť cenná. Podílí se na tom všichni, od gólmana počínaje přes dobře bránící útočníky. Bylo to opravdu urputné utkání a nebyl tam prostor na jakékoliv vypuštění situace," pochvaloval si po utkání kouč domácích Milan Černý.

Jeho protějšek Peter Draisaitl litoval, že Mountfieldu momentálně chybí střelec. "Konečně by to chtělo najít hráče, který by dal gól. Snažíme se najít cestu jak vyhrát zápas, táhne se to už delší dobu, chybí nám k tomu v poslední době hlavně produktivita," řekl.

Napsala ČTK

Štítky Ján Lašák, Bílí Tygři Liberec, Petr Jelínek, Mountfield Hradec Králové, Home Credit, Milan Černý, Peter Draisaitl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jelínek s Lašákem zajistili Liberci třetí výhru za sebou  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.