Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kärpät Oulu si z Liberce odváží plný počet bodů

Úřadující finský šampion si z Liberce odváží plný počet bodů. Po fantastickém začátku, kdy se Kärpät Oulu ujal vedení 4:0, nezvrátily utkání ani branky Filippiho, Barteka a Bulíře. Libereckým se tak ve čtvrtečním utkání Ligy mistrů podařilo pouze dotáhnout na 3:4 a na ledě Tipsport arény nevybojovali ani bod.

„Zápas dvou odlišných polovin. V té první jsme měli velký problém se soupeřových přechodem do útoku a po dvou přečísleních jsme prohrávali 0:2. Vážím si toho, že jsme se poté ještě nadechli a vrátili se do zápasu. Nejsme zklamaní, ale musíme se poučit, hlavně v obranné hře,“ shrnul průběh utkání liberecký trenér Milan Černý.

První střelu na branku si připsal domácí manšaft. Brankový účet ale otevřel Kärpät už ve třetí minutě, kdy se z protiútoku trefil Patrick Davis. „První polovina zápasu pro nás byla nečekaně jednoduchá. Poté jsme zvolnili a soupeře trochu podcenili, Liberec přidal a začal dotahovat,“ shrnul trenér hostů Lauri Marjamäki.

Krizi Bílí Tygři zažili mezi dvacátou a třicátou minutou. V poslední minutě první třetiny navýšil na 2:0 Julius Juntilla. Jak finský mistr jednu dvacetiminutovku skončil, tak začal druhou. Po efektním ťukesu zakončoval Dan Spang do odkryté branky a s Tygry to vypadalo zle. O to horší byl pohled na skóre ve 28. minutě, kdy švihem zápěstím mířil Simon Suoranta přesně mezi Lašákovy betony a vyhnal tak slovenského matadora v liberecké brance na střídačku.

Jiskřičku naděje pro domácí vykřesal v devětadvacáté minutě Tomáš Filippi, který se trefil z první.  Od té doby byli svěřenci kouče Pavla Hynka na ledě lepší a jejich tlak gradoval na konci druhého dějství, kdy se z levého kruhu dokázal prosadit Michal Bulíř.

S tímto již mnohem přijatelnějším výsledkem vstoupili Bílí Tygři do třetí třetiny a od jejího počátku se snažili vyrovnat. Do dobré šance nejprve v početní nevýhodě ujížděl  Vampola, jeho pokus ale Kargunen dokázal betonem vykopnout. Jen o chvíli později si však našel Martin Bartek ideální pozici v mezikruží a tentokrát již byl brankář na jeho střelu krátký.

S pomalu se blížícím závěrem se na ledě čím dál více projevovala nervozita. Z toho vyústila například drobná potyčka mezi Filippim a Masuhrem, tu ale nakonec sudí uklidnili dříve, než bylo nutné vylučovat. Na druhé straně mohl rozhodnout Juntilla, který postupoval sám na brankáře, Schwarz ale prokázal výtečné reflexy a zachytil jeho střelu do lapačky. Nakonec ale ani závěrečná power-play na vyrovnání nestačila a Tygři tak do Champions Hockey League vstoupili porážkou s úřadujícím finským mistrem 3:4.

HC Bílí Tygři Liberec - Kärpät Oulu 3:4

Bílí Tygři Liberec: Lašák (28. Schwarz) – Voráček, Škoula, Vitásek, Kajínek, Derner, Plutnar, Šimek – Víšek, Bartek, Bulík – Valský, Filippi, Bulíř – Vampola, Jelínek, Jass – Vlach, Urban, Kica – Jonák.

Kärpät Oulu: Karhunen – Kukkonen, Masuhr, Spang, Glenn, Niemela, Vallin, Eminger – Pyorala, Deschamps, Davis – Maenalanen, Komulainen, Huml – Junttila, Kemppainen, Donskoi – Keranen, Suoranta, Alikoski – Manninen,

Branky a nahrávky: 29. Filippi (Bulíř), 39. Bulíř (Valský), 46. Bartek (Filippi, Bulíř) – 3. Davis (Deschamps), 20. Junttila (Kemppainen, Spang), 24. Spang (Huml, Komulainen), 28. Suoranta (Glenn). Rozhodčí: Edqvist (SWE), Fraňo (CZE) – Jelínek (CZE), Pešek (CZE).

Třetiny: 0:2, 2:2, 1:0. Průběh utkání: 0:4, 3:4.

Štítky Kärpät Oulu, FC Slovan Liberec, Tomáš Filippi, Michal Bulíř, Martin Bartek, Liga mistrů UEFA, Tipsport, Bílí Tygři Liberec, Dan Spang, Patrick Davis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kärpät Oulu si z Liberce odváží plný počet bodů  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.