Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Melicherčík si návrat na liberecký led užil, ale mrzela ho prohra

Hokejový brankář Marcel Melicherčík se v zápase 3. kola Ligy mistrů vrátil v dresu Košic na led Liberce, kde v minulé sezoně působil. Návrat si užil, přestože se svým týmem prohrál 2:3. Melicherčík byl výraznou postavou slovenského celku, dělal co mohl, ale třikrát kapituloval.

"Na zápas jsem se těšil, byl jsem nažhavený. Hokej se mi tady v Liberci líbil. S klukama z Liberce jsme se sešli, popovídali jsme si, trochu se pohecovali, prostě taková klasika," řekl po zápase Melicherčík. "Při zápase jsem se pěkně zapotil, zachytal jsem si dobře. Škoda, že se dvakrát puk odrazil pro nás nešťastně a dostali jsme gól."

Souboje se zahraničními celky v obnovené Lize mistrů vítá. "Myslím, že je to výborná myšlenka. Potkají se týmy z jiných zemí, je to užitečná konfrontace. Já jsem rozhodně zastáncem této soutěže," prohlásil slovenský brankář. "Bohužel se nám v ní zatím nedaří, ještě jsme nevyhráli."

Oba týmy se utkají ještě jednou a to velice brzy, už v sobotu se hraje odveta v Košicích. "V sobotu bychom měli hrát více agresivně. Úvod dnešního zápasu jsme hráli až se zbytečným respektem. Měl jsem ale pocit, že i Liberec tak hrál, takže to byla ze začátku taková opatrná partie. Nemáme se čeho bát, v závěru jsme dokázali dost přidat, i když jsme v té chvíli tahali za kratší konec. Mrzí mě, že jsme to ještě více nezdramatizovali. Je škoda, že takhle nedokážeme do zápasu vstoupit," dodal Melicherčík.

Mnohem spokojenější byl po utkání liberecký bek Ondřej Vitásek. "Tři zápasy v Lize mistrů a šest bodů, to je solidní, ale těch bodů mohlo být i více. Zápas s finským soupeřem jsme špatně začali a už se nám to pak nepodařilo dotáhnout. Ale jinak jsme spokojeni," řekl účastník letošního mistrovství světa v Minsku.

Slovenský tým překvapil Vitáska houževnatostí. "Hráli bojovně a houževnatě celých šedesát minut, nic nevypustili. My jsme ale předvedli dobrý výkon jako tým, máme tři body a to je důležité. Myslím, že v Košicích to bude podobný zápas, přece jen jsme se oťukali a hraje se za dva dny," konstatoval Vitásek.

Na dohled je ale už i extraliga a liberecké hokejisty čeká příští týden v pátek doma na úvod Kometa Brno. "Je pravda, že někde v hlavách už to máme. Ale každopádně před sebou máme zápas v sobotu v Košicích a až potom začneme myslet naplno na extraligu. Chceme pochopitelně do soutěže vstoupit dobře. A síla Komety? Myslím, že se nemusíme ničeho bát, také máme kvalitní tým. Spíš by se Kometa měla bát nás. Musíme hrát dobře jako tým," dodal Vitásek.

Napsala ČTK

Štítky Marcel Melicherčík, FC Slovan Liberec, Liga mistrů UEFA, Košice, Ondřej Vitásek, HC Škoda Plzeň, Mistrovství světa ve fotbale, FK Dinamo Minsk, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Melicherčík si návrat na liberecký led užil, ale mrzela ho prohra  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.