Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na mistra to nestačilo. Tygři doma podlehli Plzni

První domácí utkání letošní sezony nevyšlo Bílým Tygrům podle představ. Úřadujícímu šampiónovi podlehli na domácím ledě 1:3. Plzeň byla od začátku lepším týmem, Liberec však držel naději na bodový zisk až do druhé třetiny.


Na první branku museli diváci čekat až do poloviny utkání, kdy se za Plzeň trefil Radek Duda. Ten ještě v loňské sezoně bojoval na druhé straně barikády, když oblékal dres Tygrů. V sedmadvacáté minutě si počínal velmi důrazně před Schwarzovou brankou, kdy protlačil puk za jeho záda.

Tygři se nevzdávali. Po devíti minutách odpověděl Tomáš Pospíšil. Dorážkou z mezikruží srovnal na 1:1. Nerozhodný stav vydržel jen tři minuty. Vedení opět strhl na stranu Plzně Ondřej Kratěna, kterému na vítězný zásah přihrál ex-liberecký Pletka. Na začátku poslední dvacetiminutovky potvrdil výhru hostů Tomáš Vlasák. Výsledek 1:3 se do konce utkání již neměnil.

"Plzeň vyhrála naprosto zaslouženě, v zápase byla lepším týmem. Inkasovali jsme laciný první gól, ale dokázali jsme odpovědět v přesilovce. Zlom zápasu vidím na konci druhé třetiny, kdy jsme zbytečně dostali gól do šatny. Hosté nás už pak k ničemu nepustili, naopak hrozili z protiútoků. My jsme si nevypracovali žádnou velkou šanci,“ zhodnotil trenér Tygrů Pavel Hynek.

Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň 1:3

Bílí Tygři Liberec: Schwarz – Hunkes, Derner, Kolmann, Výtisk, Voráček, Čakajík, Čutta – Vampola, Nedvěd, Pospíšil – Víšek, Zacha, Jass – Bulíř, Filippi, Bartek – Špaček, Urban, Vlach.

HC Škoda Plzeň: Mensator – Hanzlík, Slovák, Jeřábek, Růžička, Frolo, Mozík, Marcel – Vlasák, Straka, Duda – Pletka, Lev, Kratěna – Petruška, T. Sýkora, Novotný – Schleiss, Vlček, Dvořák – J. Sýkora.

Branky a nahrávky: 36. Pospíšil (Čakajík) – 27. Duda (Straka, Hanzlík), 39. Kratěna (Pletka, Lev), 45. Vlasák (Straka).

Štítky liberec, hokej, nedvěd, tygři, extraliga, FC Viktoria Plzeň, Bílí Tygři Liberec, FC Slovan Liberec, Tomáš Pospíšil, Ondřej Kratěna, Tomáš Vlasák, Radek Duda, HC Škoda Plzeň, Pavel Hynek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na mistra to nestačilo. Tygři doma podlehli Plzni  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.