Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Naděje na předkolo žije! Tygři udolali Vítkovice 4:2

Tygři porazili v dalším kole hokejové extraligy na svém ledě v dobré formě hrající Vítkovice 4:2 a navázali tak na středeční vítězství nad Olomoucí. Bílí Tygři promarnili vedení 2:0, ale v posledních osmi minutách rozhodli a udrželi naději na postup do předkola. Na svého dnešního soka ztrácí z jedenácté příčky pět bodů.

Vstup obou týmů do zápasu poznamenal brzký faul libereckého Vampoly, který hned po šesti vteřinách putoval na trestnou lavici. Domácí se však v oslabení v poklidu ubránili. Hned po skončení trestu se krásně podél hrazení protáhl Filippi, našel Bakoše, ten ale přestřelil branku.

V následné přesilové hře Severočechů zazvonila za Šindelářem po ráně Gřegořka levá tyč. Na druhé straně nebezpečně pálil Stehlík, Lašák byl na místě. Úvodní branku tak vstřelili přeci jen domácí, když v početní výhodě nahození Šimka od modré čáry tečoval těsně před Šindelářem Jelínek.

Úvod druhého dějství patřil domácím. Ve 23. minutě se opět v přesilovce prosadil důrazný Jelínek, který za Šindelářova záda uklidil Gřegořkovu ránu - 2:0. I nadále diktovali tempo hry Liberečtí. Blízko gólu byl v polovině utkání Balaštík, jehož tvrdou střelu zastavila horní tyč. Ostravané ojediněle zahrozili střelami Kucsery a Vandase, Lašák byl připraven. V závěru druhé třetiny útočil na hattrick Jelínek, proti byl však Šindelářův beton.

Třetí třetinu začali aktivněji hosté a odměnou jim bylo snížení na rozdíl jedné branky. Kovářovu odraženou střelu od zadního mantinelu dorazil za bezmocného Lašáka Szturc. Stejná situace se opakovala o dvě minuty později, když tentokrát odražený kotouč doklepl do liberecké branky Hlinka a vyrovnal na 2:2.

"První dvě třetiny jsme hráli velmi dobře, ve třetí třetině jsme ale hostům dovolili zbytečně vyrovnat. Vítkovičtí vstřelili de facto dvě identické branky, kdy volný hráč dorážel odražený puk do prázdné branky. To nás ale ještě více nakoplo, zabojovali jsme a povedlo se nám znovu odskočit a vybojovat tři body," zhodnotil dramatické okamžiky Jelínek.

Vrátit domácím vedení mohl Vitásek, Šindelář se však proti jeho střele vytáhl. Na druhé straně zase zvonila branková konstrukce po střele Olesze. Byl to tak opět Liberec, kdo šel do trháku: Valský se rychle obtočil kolem hostující branky a našel skulinu ve výstroji Šindeláře. Skóre zpečetil při vítkovické snaze bez brankáře střelou do opuštěné branky Filippi. 

"Věděli jsme, že Liberec hraje nyní dobře. Domácí byli lepší, více bruslili a vyhrávali osobní souboje. Dle mého názoru k tomu však měli i podporu, kterou nepotřebovali. Z naší strany se dá kladně hodnotit jen třetí třetina, kdy jsme dokázali vyrovnat a při troše štěstí jsme mohli jít i do vedení. Třetí branku jsme pak dostali po hloupé chybě, kdy zbytečně dva naši hráči šli za bránu. Hra bez brankáře už byla vabank," uvedl hostující kouč Ladislav Svozil.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky MFK Vítkovice, Bílí Tygři Liberec, SK Sigma Olomouc, Extraliga ledního hokeje, Ladislav Svozil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naděje na předkolo žije! Tygři udolali Vítkovice 4:2  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.