Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Podle Bartka bude Nedvěd chybět především v přesilovkách

Slovenský kanonýr Martin Bartek bude patřit k hlavním ofenzivním lídrům hokejistů Liberce v nové sezoně, v které se musí Bílí Tygři vypořádat s odchodem Petra Nedvěda. Dvaačtyřicetiletého kapitána, který táhl Severočechy v posledních šesti letech, bude podle Bartka těžké nahradit především v přesilových hrách.

"Méďa měl obrovský přehled a ty jeho přihrávky, to se nedá nahradit. Asi nemáme hráče, který by to napodobil. Budeme muset přesilovky zjednodušit a něco vymyslet. V těch přesilovkách nám bude hodně chybět," řekl v rozhovoru s Bartek.

Ideální složení a souhru v početní převaze tým podle něj ještě hledá. "Hodně kluků bylo zraněných, hlavně ti noví - Lukáš Krenželok nebo Petr Jelínek. Ještě je neměli trenéři jak zařadit. Celkově to ještě nebylo ono, je tam co zlepšovat," uvedl čtyřiatřicetiletý kanonýr, který přišel na sever Čech loni z Pardubic.

Liberec chce vybojovat účast v play off a začátek soutěže bude podle Bartka hodně důležitý. "Potřebujeme ho chytit. Už není moc času na pilování, už jde do tuhého. Je lepší mít nasbírané body a vézt se, než pořád něco dohánět. Když nám to nepůjde nějakou souhrou, tak to musíme ubojovat," navázal Bartek.

Na start soutěže jsou Bílí Tygři natěšení, protože minulý ročník pro ně skončil v nejkratším možném termínu v polovině března po třech porážkách v předkole s Vítkovicemi. "Vyřazení v předkole je to nejhorší, co může být. Brzo jsme skončili a brzo jsme začali s přípravou. Do začátku sezony to strašně dlouho trvalo. Hodně se těším," přiznal Bartek, že se nemůže dočkat pátečního domácího vstupu proti Kometě Brno.

Liberec je také jedním ze šesti českých účastníků obnovené Ligy mistrů a má za sebou konfrontaci s Oulu, Kolínem nad Rýnem a Košicemi. "Je to určitě rozdíl, než hrát v přípravě s českými mužstvy. Člověk se víc vyhecuje a určitě to prospěje. Myslím, že se Liga mistrů bude jen zlepšovat. Konfrontace s nejlepšími hráči v Evropě je velmi dobrá," pochvaloval si soutěž Bartek.

Do sezony nechce moc vyhlašovat klubové ani osobní cíle. "Loni přišlo sedm nových hráčů a všichni jsme chtěli hrát play off, ale nakonec to dopadlo, jak to dopadlo. Play off je pro mě základ. Musíme udělat všechno, aby se nám to podařilo. Já si žádné cíle, co se týče gólů, už dlouho nedávám. Zajímá mě vítězství a chci si prodloužit sezonu co nejdéle," podotkl útočník, který v minulé sezoně v 51 duelech včetně play off zaznamenal 47 bodů za 28 branek a 19 asistencí.

Napsala ČTK

Štítky Martin Bartek, Petr Nedvěd, Liberec, soutěž, Liga mistrů UEFA, Lukáš Krenželok, Petr Jelínek, HC Kometa Brno, Česko, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle Bartka bude Nedvěd chybět především v přesilovkách  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.