Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První body jsou doma. Tygři porazili finskou Tapparu 6:4

První body v letošní European Trophy vybojovali Bílí Tygři až v pátém utkání. Na ledě Tipsport arény porazili v pátek večer finskou Tapparu 6:4, přesto zůstávají na posledním místě východní divize. Vítězný náskok si liberečtí vytvořili v prvních dvou třetinách utkání.

Brankový účet otevřel už na začátku druhé minuty Petr Nedvěd. V přesilovce se trefil z pravého kruhu přesně do odkrytého prostoru finské branky. V první třetině se už skóre neměnilo, zajímavých šancí ale bylo mnoho na obou stranách. Severočeši zůstávali na ledě aktivnějším týmem.

Pět minut po začátku druhé třetiny navýšil na 2:0 Petr Kica. Finům se podařilo vstřelit alespoň kontaktní gól na konci třinácté minuty druhé třetiny. Kuusela vyslal přesnou přihrávku na Malinena, který z mezikruží poslal puk za Schwarzova záda. Tygři ale nedali hostům šanci ke zvratu. Po dalších dvou minutách překonal Metsolu Antonín Dušek a v závěru třetiny i Tomáš Bulík.

Do závěrečné dvacetiminutovky se nastupovalo za stavu 4:1. Tlak Tappary vyvrcholil po jedenácti minutách druhým zásahem Malinena. Domácím se podařilo po krátké chvíli odpovědět, když Nedvěd prostrčil na lotyšského nováčka v dresu Tygrů Kobu Jasse.

V závěru třetí třetiny tlak Finů zesiloval. Během dvou minut dokázali využít dvou přesilovek, ve kterých se trefil Kuusela a potřetí Malinen. Při jednobrankovém rozdílu dvě minuty před koncem neměla Tappara co ztratit a z ledu odvolala brankáře. Finové hru bez brankáře nedokázali zužitkovat, když se do prázdné klece trefil dvanáct sekund před koncem Jiří Hunkes. Tygři si tak před necelými patnácti stovkami diváků připsali první letošní vítězství v European Trophy.

HC Bílí Tygři Liberec – Tappara Tampere 6:4

Bílí Tygři Liberec: Schwarz – Derner, Hunkes, Čakajík, Voráček, Výtisk, Kolmann, Čutta, Říha – Jass, Nedvěd, Bartek – Víšek, Bulík, Vampola – Bulíř, Filippi, Zacha – Kica, Dušek, Psota.

Tappara: Metsola – Puistola, Aalto, Kankaanperä, Bailen, Saravo, Tabaček, Mäkinen – Connolly, Mcrae, Erkinjuntti – Nieminen, Malinen, Kuusela – Järvinen, Plíhal, Palola – Kaksonen, Ilomäki, Peltola.

Branky a nahrávky: 2. Nedvěd (Bartek, Hunkes), 25. Kica (Psota, Dušek), 35. Dušek (Voráček), 39. Bulík (TS), 54. Jass (Nedvěd, Hunkes), 60. Hunkes – 33. Malinen (Kuusela), 51. Malinen (Kuusela), 56. Kuusela (Malinen, McRae), 58. Malinen (Bailen).

Štítky liberec, tygři, europeantour, Bílí Tygři Liberec, European Trophy, Petr Nedvěd, Jiří Hunkes, Tipsport, Tappara, Antonín Dušek, Petr Kica, Tomáš Bulík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První body jsou doma. Tygři porazili finskou Tapparu 6:4  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.