Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Se Slavií jde do baráže Olomouc, Vary vyhrály v Liberci

Hokejisté Karlových Varů mají po včerejších výsledcích 3. kola skupiny o udržení jistotu dalšího působení mezi elitou, k čemuž jim pomohla výhra na ledě Liberce 4:3. Baráž si po porážce 2:3 na Slavii zahraje spolu s Pražany a dvěma nejlepšími celky první ligy Olomouc.

Západočeši měli pod Ještědem ještě v závěru druhé části dvoubrankové manko, ale zejména díky přesilovkám zápas zvrátili na svou stranu. Vítězný gól vstřelil v čase 57:01 útočník Václav Skuhravý.

Úvod utkání přinesl spoustu nepřesností na obou stranách. Výjimkou byla dobrá šance domácího Krenželoka. Na druhé straně bylo před Vaněčkem rušno po akci hostujícího Bartka. První gólovou šanci měl liberecký Urban, Závorka výborně zasáhl. Úvodní přesilovku si zahráli Bílí Tygři, Závorku ale vůbec neohrozili. Podobně se vedlo také hostům v závěru první třetiny.

Druhou třetinu začali aktivněji Karlovarští, nebezpečná byla zejména dvojice Duda, Bartek. Do vedení však šli Liberečtí. Po akci Mikysky uklidil kotouč za Závorkova záda Šimek. Na dvoubrankový rozdíl mohl zvýšit Filippi, který najížděl sám na Závroku, jeho lapačka ale byla proti.

Na Krenželokovo sólo přes celé kluziště už byl ale hostující brankář krátký a Bílí Tygři tak šli do trháku. Šanci na odpověď dostali Západočeši v závěru druhé třetiny ve dvojnásobné početní převaze. Tu dokázali zásluhou Davida Hrušky využít - 2:1.

Také úvod třetího dějství patřil Energii. Duda se ocitnul sám za obranou Liberce a svůj únik zakončil střelou mezi Vaněčkovy betony. Poté přišel na řadu sporný zákrok domácího Šimka a následné protesty liberecké střídačky, což přihrálo hostům dvouminutovou přesilovku pěti proti třem. Tvrdou ranou bez přípravy ji zužitkoval Bartek a hosté rázem vedli.

Probudit domácí se snažil boxerskou vložkou Vlach, který jasně na body porazil hostujícího Deyla. Tato situace Severočechům pomohla a v následné přesilové hře se podruhé v utkání radoval Šimek. Karlovy Vary ale přispěchali s rychlou odpovědí. Již třetí přesilovou hru v zápase využil Skuhravý a poslal hosty znovu do vedení.

Domácí zkusili hru bez brankáře a dokázali dostat kotouč do branky, nicméně podle videorozhodčího se tak stalo těsně po závěrečné siréně. Na desetibodovém náskoku Karlových Varů na Olomouc už se tak nic nezměnilo.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky Bílí Tygři Liberec, HC Olomouc, HC Slavia Praha, HC Energie Karlovy Vary, baráž, Václav Skuhravý, Ještěd, David Hruška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se Slavií jde do baráže Olomouc, Vary vyhrály v Liberci  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.