Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Skvělý vstup do sezony. Tygři vyhráli 4:1 v Třinci

Tygrům vyšel vstup do nové sezony na jedničku. V prvním utkání dokázali na půdě Třince zvítězit 4:1. Do extraligové historie se skvěle zapsal teprve šestnáctiletý Pavel Zacha, který se při svém prvním utkání v nejvyšší seniorské soutěži trefil už v první minutě utkání a otevřel tak brankový účet utkání.

Netrvalo dlouho a Tygři navýšili na 2:0. V sedmé minutě Bulíř nahodil na brankáře Hrubce. Ten jen stačil vyrazit na pohotového Martina Barteka, který se trefil do sítě Třince.

Oceláři se dostávali do šancí, žádnou se jim ale nedařilo proměnit a podle hesla „nedáš, dostaneš“ se Tygři potřetí prosadili. Michal Bulíř se v devětadvacáté minutě trefil z trestného střílení.

Domácím se podařilo alespoň snížit po dalších devíti minutách. Adam Rufer využil závaru před brankou Schwarze a zavěsil za jeho záda.

Zatímco Třinci se nedařilo využívat přesilových her, Tygři podobný problém neměli. Na konečných 4:1 navýšil opět Barek.

„Jsme rádi za vítězství a za tři body. Měli jsme výborný vstup do utkání. Hned z první střely jsme dali gól, potom jsme měli dorážku a za stavu 2:0 domácí znervózněli,“ zhodnotil začátek utkání trenér libereckých Pavel Hynek a doplnil: „Dokázali jsme přečkat nejvyšší tlak soupeře, který byl místy drtivý, tam nás podržel Marek Schwarz. Přidali jsme navíc třetí gól a tím jsme zápas hodně naklonili na naši stranu. V závěru jsme se už soustředili hodně na defenzívu. Musím vyzdvihnout i týmový výkon mužstva.“

Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec 1:4

HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Hrabal, Galvas, Roth, Zíb, Lojek, Foltýn – Varaďa, Bonk, Martin Růžička – Adamský, Polanský, Gorškov – Rákos, Peterek, Ostřížek – Rufer, Marek Růžička, Matuš – Marosz.

Bílí Tygři Liberec: Schwarz – Derner, Hunkes, Výtisk, Kolmann, Čakajík, Voráček, Čutta – Vampola, Nedvěd, Pospíšil – Víšek, Zacha, Jass – Bulíř, Filippi, Bartek – Špaček, Urban, Vlach.

Branky a nahrávky: 38. Rufer (Marek Růžička) – 1. Zacha (Schwarz), 7. Bartek (Bulíř), 29. Bulíř, 54. Bartek (Filippi, Bulíř).

Štítky liberec, hokej, tygři, třinec, HC Oceláři Třinec, Pavel Zacha, Michal Bulíř, Martin Bartek, Marek Schwarz, Adam Rufer, Bílí Tygři Liberec, Marek Růžička, Martin Růžička, Pavel Hynek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělý vstup do sezony. Tygři vyhráli 4:1 v Třinci  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.