Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sparta si z Liberce veze plný počet bodů. Tygři jsou osmí

Hokejisté pražské Sparty vyhráli ve 22. kole extraligy v Liberci 6:3 a poprvé po pěti zápasech naplno bodovali. Na teprve druhém vítězství Pražanů z posledních pěti zápasů se podílel dvěma góly Lukáš Cingel, tři body za gól a dvě asistence si připsal Jaroslav Hlinka.

Před 5849 diváky, nejvyšší návštěvou v liberecké hale této sezoně, se museli domácí obejít bez distancovaného brankáře Lašáka. V dresu Sparty se objevily dvě posily na střídavý start z první ligy, už po čtvrté v sezoně nastoupil Josef Straka z Českých Budějovic a poprvé Vítězslav Bílek z Litoměřic.

Pražané rozhodli v přesilovkách, v kterých dali tři branky. "My jsme si to říkali před zápasem, i jsme si ukazovali nějaké situace, ze kterých pak Sparta dala gól. Věděli jsme o tom, ale nepodařilo se nám to uhlídat. I když jsme to věděli, tak jsme inkasovali," řekl liberecký brankář Marek Schwarz.

Sparta začala náporem a hned po 70 vteřinách po Strakově přihrávce otevřel skóre do odkryté branky volný Cingel. Domácí rychle inkasovaný gól nepoložil, hra se brzy vyrovnala. Bílí Tygři se dostali k několika střelám, Staňa ale všechny pokusy zlikvidoval. Dvě přesilovky v rychlém sledu v polovině třetiny dostaly domácí ještě více do hry, ale bez gólového efektu.

Na konci 13. minuty domácí obránce Voráček po nárazu do mantinelu rozbil ochranné sklo za vlastní brankou a hra tak byla na několik minut přerušena. Po vynucené pauze pokračovala sparťanská přesilovka, ale domácí hráli pozorně. Po oslabení kontrovali domácí střeleckým pokusem Vampoly a Filippiho, Staňa si s nimi poradil.

Vzápětí hrála Sparta další přesilovku při vyloučení Ulrycha. Jen co se domácí ubránili, dostali výhodu početní převahy po faulu Hlinky. Za krátkou chvíli ho následoval na trestnou lavici Ďaloga a domácí měli téměř dvě minuty přesilovku pěti proti třem. Ta se jim ale vůbec nevedla.

Naopak jim ujel do brejku Kumstát a Bartek hasil nebezpečí jen za cenu faulu. Volného prostoru na ledě využil v samém závěru k průniku před Staňu Filippi, ale neuspěl. Naopak v poslední vteřině třetiny dostal Liberec menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Druhé dějství tak začalo dvojnásobnou přesilovkou Sparty a ta jí hned po 25 vteřinách hry využila díky Hlinkovi. V pokračujícím oslabení pomohla Schwarzovi po závaru před brankou tyč po Pechově střele.

Bílí Tygři odpověděli střelami Krenželoka a Barteka. Následně ale Sparta odolala při Dvořáčkově trestu a ve 34. minutě se přesně s koncem Kolmannova vyloučení trefil Réway. Liberec odpověděl o dvě minuty později, kdy při Ďalogově pobytu na trestné lavici poprvé překonal Staňu Filippi. Hned za 55 vteřin ale vrátil Spartě tříbrankové vedení Pech. Za dalších 39 sekund snížil Urban. Před druhou pauzou unikl ještě Bartek, ale tváří v tvář Staňovi neuspěl.

Liberec na přelomu druhé a třetí části přečkal Radivojevičův trest. Staňu pak nepřekonal Bakoš a ve 45. minutě se prosadili opět Pražané. Po vyhraném vhazování Straky se podruhé v utkání trefil Cingel. Na druhé straně neuspěl Bartek a v 51. minutě inkasovali domácí opět v oslabení. Dlouhé obléhání Schwarzovy branky zakončil Polášek. V další přesilovce si sice Sparta počínala příliš ležérně a Bakoš zkorigoval stav, ale o vítězi bylo už jasno. Na výsledku už nic nezměnily ani dvě přesilovky Bílých Tygrů.

"Dneska nám přesilovky rozhodly zápas, využívali jsme je a jsem rádi, že nám to tam padalo. Předtím jsem je nehráli úplně dobře a všeobecně jsme dávali málo gólů v minulých zápasech. Doufám, že se to teď zlepší," řekl nejproduktivnější hráč Sparty Hlinka.

Napsala ČTK

Štítky AC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, Jaroslav Hlinka, Lukáš Cingeľ, Josef Straka, Marek Schwarz, SK Dynamo České Budějovice, HC Stadion Litoměřice, Vítězslav Bílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta si z Liberce veze plný počet bodů. Tygři jsou osmí  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.