Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sparta v Liberci padla! Tygři mají šanci na předkolo

Hokejisté Liberce porazili ve 48. kole hokejové extraligy pražskou Spartu 5:2 a uchovali si tak naději na postup do předkola play off. Bílí Tygři zaznamenali čtvrtou výhru v řadě a na jedenáctém místě extraligové tabulky stále ztrácí čtyři body na desátou Mladou Boleslav. Sparta zůstává i nadále na čtvrté pozici.

O prvním dílčím úspěchu Severočechů ve vzájemných zápasech rozhodly přesilové hry, ve kterých se domácí radovali hned třikrát. "Hráli jsme dnes velice dobře, disciplinovaně, udrželi jsme Spartu daleko od naší branky. Sami jsme skórovali pětkrát, takže jsme si zasloužili bodovat. Přesilovky byli dnes zlomovým momentem, zapracovali jsme na nich a poslední dobou se nám celkem daří. Na ostatní týmy se příliš neohlížíme, my musíme bodovat neustále. Věříme, že se do předkola nakonec dostaneme," uvedl domácí obránce Jan Výtisk.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí Bílí Tygři, kteří se hned od úvodního vhazování tlačili do útoku. V první velké šanci se ocitl Jelínek, Janus se blýsknul povedeným zákrokem. Na druhé straně zahrozili Sabolič s Buchtelem, také Lašák byl připraven.

První přesilovou hru si zahráli hosté ze Sparty, Lašáka však vůbec neohrozili. To domácím se v závěru třetiny vedlo o poznání lépe, když svou početní výhodu dokázali využít. Na brankovišti se dorážkou Šimkovy rány prosadil kapitán Výtisk a poslal svůj tým do vedení.

Na začátku druhé třetiny pálil z dobré pozice těsně nad Filippi. Za hosty mohl srovnat Mikuš, Lašák ale vytáhl famózní zákrok. Při Hlinkově pokusu mu pomohla dokonce levá tyč. Byli to tak domácí, kteří šli do trháku. Šimek v početní převaze napřáhl a propálil vše, co mu stálo v cestě. Neuběhly ani dvě minuty a Liberec se radoval znovu. Již třetí přesilovku v zápase využil Bulíř - 3:0.

Pražané ale kontrovali rovněž v početní výhodě, kdy po krásné kombinaci zakončoval Hlinka do prázdné branky. Domácí si ovšem zásluhou Vlacha vzali tříbrankové vedení rychle zpět, zároveň tím vyhnali Januse ze sparťanské branky. Nahradil ho Novotný. "Při mé brance jsem střílel spíše na dorážku, byl jsem překvapený, že to prošlo až do branky," přiznal Jaroslav Vlach.

Patnáct vteřin před druhou sirénou však Lašák chybnou rozehrávkou daroval gól Přibylovi, který tak dostal hosty opět na dostřel. "Ten gól byl šťastný. Šel jsem napadat a domácí brankář špatně rozehrál a přede mnou už byla pouze odkrytá branka," popsal Daniel Přibyl.

Na rozdíl jediné branky mohl snížit agilní Buchtele, Lašák byl ale proti. Hosté se museli tlačit stále více do útoku a domácí tak hrozili z rychlých protiútoků. Jeden takový měl na svědomí Valský, tváří v tvář Novotnému ale neuspěl. Poté dvakrát nebezpečně střílel Urban, ani on ale pátý liberecký gól nepřidal. V závěru sáhla Sparta ke hře bez brankáře, Liberečtí se však zkušeně ubránili. Definitivní podobu výsledku dal navíc trefou do opuštěné branky právě Urban.

"Odehráli jsme povedené utkání s velmi těžkým soupeřem. Dohrávali jsme souboje, dobře jsme bruslili a dle mého názoru jsem zaslouženě vyhráli. Nicméně jsem za to velmi rád. Je to malinko frustrující, že i týmy okolo nás vyhrávají. Je to závěr sezony a tvrdě se bojuje o play off. Já věřím, že zbylé čtyři zápasy zvládneme a do té vytoužené desítky se nakonec dostaneme," přeje si Vlach.

"Neodehráli jsme dobrý zápas, Liberci jsme to velmi usnadnili. Domácí byli lepší v osobních soubojích, byli všude o krok napřed. Směrem dopředu nás příliš k ničemu nepustili. Dostali jsme tři góly v oslabení a to rozhodlo," prohlásil Přibyl.

Napsala ČTK

Štítky AC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, FK Mladá Boleslav, Extraliga ledního hokeje, Daniel Přibyl, Jaroslav Vlach, Jan Výtisk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta v Liberci padla! Tygři mají šanci na předkolo  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.