Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Svijanská aréna má nové zázemí. Na větší rekonstrukci čeká

Chátrající Svijanská aréna se po několika letech dočkala alespoň částečné rekonstrukce. Pro bruslaře je připraveno nové zázemí pro přezouvání bruslí. Do konce roku by měl navíc návštěvníkům i hokejistům zpříjemňovat chůzi v bruslích po chodbách nový gumový povrch, přibydou i nové lavičky.

„Chtěli jsme prostor upravit již před sezónou, ale museli jsme vyčkat na výsledek výběrového řízení na kogenerační jednotky, které jsou nezbytné pro fungování areálu. Nevelkým nákladem jsme zajistili výrazné zvýšení kvality poskytované služby veřejnosti,“ řekl jednatel společnosti Sportovní areál Ještěd Jiří Rutkovský.

Zrekonstruovaný prostor pro přezouvání najdou bruslaři v nevyužívané části pod ledovou plochou, která je návštěvníkům přístupná od tohoto týdne. K dispozici tu mají lavičky s dostatečným počtem míst a háčky na zavěšení oblečení nebo třeba batohů.

Téměř šedesát let stará aréna potřebuje rozsáhlou rekonstrukci. Jen střecha je stará osmadvacet let a poslední větší úprava objektu proběhla před sedmi lety. Do arény pravidelně při dešti zatéká.

Sportovní areál Ještěd, který arénu vlastní, proto v současnosti připravuje nutnou opravu železobetonových pilířů, do kterých trhlinami prosakuje voda. Naplánována je také výměna některých oken a hlavně žlabů. Při vydatnějších deštích totiž úzké žlaby nestačí odvádět vodu, která pak přetéká a rozlévá se dovnitř haly. To mimo jiné způsobuje plísně a hrozí nebezpečí závad na elektroinstalaci.

Štítky rekonstrukce, Sportovní areál Ještěd a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svijanská aréna má nové zázemí. Na větší rekonstrukci čeká  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.