Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Talent Zacha zastupuje liberecký hokej na šampionátu juniorů

Velká naděje, obrovský talent českého hokeje a zároveň liberecký Bílý Tygr Pavel Zacha reprezentuje na světovém šampionátu hokejistů do dvaceti let. A to je mu teprve šestnáct! Přesto s přehledem hraje extraligu a teď se poměří s nejlepšími hráči světa o tři až čtyři roky staršími.

Zacha si místo v kádru vybojoval na sedmidenním kempu před začátkem šampionátu. A uspěl. V přípravném utkání proti Norsku dokonce vstřelil gól a hrál ve druhém útoku. Už dnes jej čeká ve švédském Malmö první zápas proti obhájcům titulu Američanům.

Mladý hokejista vlétl letos do české extraligy. Hned v prvním zápase dokázal skórovat. Po devětadvaceti zápasech má na svém kontě sedm kanadských bodů za čtyři góly a tři přihrávky.

Zachu trénuje už odmalička jeho otec, který ze svého syna chce vychovat světového hráče. Zatím se mu to zřejmě daří, Pavel hraje nejvyšší soutěž dospělých a nyní se představí i na juniorském šampionátu. Zacha je považován za jeden z největších českých hokejových talentů posledních let. Respekt vzbuzují už jeho míry. V dubnu mu bude sedmnáct, přesto měří 191 centimetrů a váži 92 kilo.

Jak se Liberečáku Zachovi na mistrovství povede, můžete sledovat už dnes od 17:20.

Autoři

Štítky zacha, junior, liberec, hokej, Pavel Zacha, Bílí Tygři Liberec, Malmö FF, Extraliga ledního hokeje, Norsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Talent Zacha zastupuje liberecký hokej na šampionátu juniorů  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.