Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tygři doma poprvé po osmi zápasech nebodovali

Hokejisté poslední Slavie zvítězili ve 41. kole extraligy na ledě Liberce 3:1 a po předchozí sérii devíti porážek podruhé za sebou naplno bodovali. Dvěma góly to zařídil maďarský útočník János Vas. Bílí Tygři před vlastním publikem poprvé po osmi zápasech nebodovali a zaznamenali teprve druhou domácí prohru z posledních devíti duelů.

Slavia nastoupila potřetí za sebou bez útočníka Bednáře a dokázala navázat na páteční domácí vítězství nad Olomoucí 5:1. V úvodu se hrálo prakticky bez šancí, ale v deváté minutě udeřili hosté po Vasově dorážce vlastní střely. Bílí Tygři měli velkou šanci na vyrovnání v 11. minutě. Po závaru ale Furcha nepřekonali Vampola ani Jelínek. V 18. minutě ještě neuspěl nadvakrát Vlach.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí. Po závaru před Furchovou brankou, o který se postarali Valský s Bulíkem, se dostal k puku Filippi a vyrovnal. O minutu později mohl obrátit skóre Balaštík, ale v souboji s Furchem neuspěl. V dalších minutách byli aktivnější domácí, ale chyběla jim lepší koncovka.

Tlak Liberce přibrzdilo až vyloučení Barteka ve 32. minutě. V přesilovce měl největší šanci Poletín, ale Lašáka nepřekonal ani na tři pokusy. Šanci měli pak také v přesilovce i domácí. Vampolovu střelu vyrazil Furch betonem, Bartekovu dorážku potom ramenem. V úvodu třetí třetiny nastartovala tlak Slavie přesilovka, ale domácí se ubránili. V polovině třetiny hráli v početní výhodě domácí, ale ani oni neuspěli, i když na Furcha vyslali několik střel.

V 54. minutě podruhé udeřili hosté díky Vasovi, který zužitkoval ideální Kolářovu přihrávku. Liberec zapnul na vyšší obrátky. Jeho úsilí ale zhatil v 58. minutě Poletín, který prostřelil Lašáka. Jeho gól musel posvětit videorozhodčí.

Napsala ČTK

Štítky Bílí Tygři Liberec, HC Slavia Praha, János Vas, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři doma poprvé po osmi zápasech nebodovali  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.