Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tygři mají nového hrdinu - Branko Radivojeviče

Hokejisté Liberce porazili v utkání 17. kola extraligy Zlín těsně 3:2 a úspěšně tak pokřtili Home Credit Arenu, jak se ode dneška jmenuje jejich domovský stánek, dosud známý pod názvem Tipsport Arena. Domácí poslal do vedení už po devíti vteřinách útočník Branko Radivojevič, vítěznou se však ukázala až jeho druhá trefa ze 32. minuty.

Před nejvyšší návštěvou sezony ve výši téměř šesti tisíc diváků měli domácí raketový start a Radivojevič jim krátce po úvodním buly vystřelil vedení. Zkušený slovenský forvard tak oslavil svou premiérovou trefu v dresu Bílých Tygrů. "Odrazilo se to ke mně, já jsem do toho plácnul a spadlo to tam," popsal Radivojevič nejrychlejší branku Liberce v extralize v klubové historii.

"Brzké vedení je občas spíš komplikace. Řekl bych ale, že jsme se se zápasem vyrovnali dobře," uvedl asistent libereckého trenéra Milan Černý.

Rychlý úspěch domácí povzbudil a v dalších minutách byli mnohem aktivnější, což jim brzy vyneslo přesilovku. A s tou naložili skvěle, když po její polovině napřáhl na modré Šimek a bylo to 2:0.

Berani se však vrátili brzy do hry, když v 11. minutě využil přesilovku Köhler a snížil. Inkasovaný gól ale domácími neotřásl, aktivita byla i nadále na jejich straně. Ve 14. minutě minul jen o centimetry Urban, další šance měli Ulrych i Bartek. Na druhé straně si Lašák poradil s pokusem Vlacha. Přesilovku při vyloučení Výtiska hosté nevyužili. V samém závěru třetiny se do šance dral Bulíř, ale jeho střela byla zablokovaná mimo.

Začátek druhé třetiny pro Bílé Tygry už tak úspěšný nebyl, i když Kašíkovu branku ostřelovali i díky početní výhodě ze všech stran. Během ní došlo i ke kuriózní situaci, kdy domácí kapitán Výtisk byl nejprve vyloučen za pád pod nohy, ale po debatě mezi rozhodčími byl jeho trest zrušen. O několik minut později ale putoval na trestnou lavici Kajínek a při jeho trestu se několikrát předvedl gólman Lašák.

Chvilku na to byl opět signalizován trest pro domácí, ale v přerušené hře se nakonec sudí shodli na tom, že jeden ze zlínských hráčů byl zasažen holí spoluhráče. Jakmile pak Kajínek skočil na led, sebral vyhozený puk a řítil se sám na Kašíka, ten však jeho nájezd ustál. Kapituloval ale ve 32. minutě, kdy ho přímo z buly překonal jeho spoluhráč Vlach. Proti němu stál na buly Radivojevič a i když souboj o puk prohrál, připsal si na konto druhý gól v utkání.

"Ve druhé třetině jsme se zlepšili. Bohužel jsme si dali nešťastný vlastní gól z buly a soupeř nám odskočil. Zatřepalo to s námi a celý zbytek třetiny nám trvalo, abychom se z toho dostali," všiml si asistent trenéra poražených Juraj Jurík.

Hned na začátku třetí třetiny se do slibné šance dostala liberecká trojka Bartek, Bulík a Vampola, ale Vampola neuspěl v zakončení. Pak domácí přestáli krátké oslabení ve třech. Sami pak hru v pěti proti třem ale rovněž nedovedli ke gólové tečce a v pokračující klasické přesilovce jim naopak sebral klid kontaktním gólem Holík. Uklidnit domácí řady mohl Vampola, jenže opět nedal. Teč Radivojeviče skončila na horní tyčce.

"Ten konec jsme si zkomplikovali. Nejen že jsme nedali přesilovku pět na tři, i když byla zhruba jen půlminutová výhoda, ale nechali jsme si dát gól při pokračující přesilovce ze situace, která by se nám nestala ani za rovnovážného stavu pět na pět," zlobil se Černý.

V závěru se Zlín nadechl k velikému tlaku, odvolal z branky Kašíka, ale skandovaný potlesk a mexické vlny dohnaly domácí ke třem bodům.

Napsala ČTK

Štítky Branko Radivojevič, Bílí Tygři Liberec, FC Fastav Zlín, ČEZ Arena (Pardubice), Home Credit, Milan Černý, Juraj Jurík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři mají nového hrdinu - Branko Radivojeviče  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.