Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Bílí Tygři stále drží naději. V Plzni vyhráli v prodloužení

Už na pět zápasů se protáhla vítězná šňůra libereckých Bílých Tygrů po vítězství v Plzni. Druhý bod trefil v prodloužení přesnou ranou Tomáš Filippi. Liberec přitom prohrával už 3:1, dokázal ale vyrovnat a v prodloužení dokonce rozhodnout. Na předkolo playoff ale stále ztrácí.

Tygři začali v Plzni dobře, pak ale domácí dvěma rychlými góly odskočili. Ve čtrnácté minutě snížil Vampola a do kabin se šlo za stavu 2:1. Ve druhé třetině plzeňští gólem Simona opět odskočili na dva góly, brzy ale opět snížil Jelínek. Ve třetí třetině byl Liberec několikrát blízko vyrovnání, nakonec se to devět minut před koncem povedlo Šimkovi.

Do konce třetí třetiny už gól nepadl a šlo se do prodloužení. V něm dostal Liberec možnost hrát přesilovku a pět vteřin před koncem ji zásluhou přesné střely Filippiho využil. „Jsem hrozně rád, že jsme dokázali zápas ze stavu 0:2, respektive 1:3 otočit. Bojovali jsme celé utkání, i když jsme věděli, že Plzeň je velmi silná z protiútoků, což potvrdila u svých gólů. Nesbalili jsme zbraně a šli minimálně za bodem,“ řekl po utkání trenér Tygrů Filip Pešán.

Tygři tak nyní mají v neúplné tabulce 66 bodů. Do předkola je ale stále daleko. Mladá Boleslav totiž porazila Olomouc a odskočila na rozdíl pěti bodů. O pět bodů před Tygry je také Plzeň, ještě o bod víc má Zlín. Pokud Vítkovice zaváhají v Litvínově, buou před Tygry o čtyři body. Do konce základní části chybí pouze tři kola, Liberec tak musí spoléhat na to, že některý ze soupeřů dvakrát ztratí a naopak liberečtí vše vyhrají.

HC ŠKODA PLZEŇ - BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 3:4 po prodloužení (2:1, 1:1, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Johnson (Simon, J. Sýkora), 9. Bližňák (Schleiss, Kratěna), 36. Simon (Kratěna, Jeřábek) - 14. Vampola (Gřegořek), 38. Jelínek (Šimek), 51. Šimek (Jelínek, Balaštík), 64. Filippi (Šimek).

Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Bláha, Charvát.
Vyloučení: 4:4, navíc Jelínek (Liberec) na 10 minut.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 26:34.
Diváci: 5073.

HC Škoda Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Sklenička, Kubka, Pulpán - J. Sýkora, Simon, Johnson - Kratěna, Bližňák, Schleiss - Balej, T. Sýkora, Lev - Hollweg, Kubalík. Trenéři: Michal Straka, Špaček a Čihák.
Bílí Tygři Liberec: Lašák - Šimek, Gřegořek, Plutnar, Derner, Vitásek, Ulrych, Voráček - Bulíř, Vampola, Bulík - Valský, Filippi, Urban - Balaštík, Jelínek, Krenželok - Bakoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Čermák.

S využitím ČTK

Autoři

Štítky Bílí Tygři Liberec, HC Škoda Plzeň, Tomáš Filippi, Filip Pešán, HC Vítkovice Ridera, HC Verva Litvínov, PSG Zlín, HC Olomouc, BK Mladá Boleslav, Michal Straka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílí Tygři stále drží naději. V Plzni vyhráli v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.