Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tygři zakončili sezonu vítězstvím 5:3 nad Olomoucí

Hokejisté Liberce uzavřeli vítězně své vystoupení ve skupině o udržení v extralize, když v posledním 6. kole porazili Olomouc 5:3. Hosté snížili v závěru druhé třetiny z 0:4 na 3:4 během 133 vteřin, na víc už ale nedosáhli. Bílí Tygři končí sezonu na konečné 12. příčce, Hanáky čeká ještě náročná baráž o setrvání v nejvyšší soutěži.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté a gólman Vaněček hned v první minutě vytáhl pěkný zákrok proti ráně Laše. Na druhé straně měl velkou šanci Jonák, také Vošvrda byl pozorný. Při střele Valského mu dokonce pomohla tyč. Skóre se tak poprvé měnilo v polovině třetiny, když dvojnásobnou přesilovku využil ranou bez přípravy Plutnar. Do dvougólového vedení poslal Bílé Tygry ve 20. minutě Bakoš, který dostal nabito od Dernera a proměnil tentokrát klasickou početní výhodu.

Jak Severočeši skončili první třetinu, tak začali i tu druhou. Další přesilovou hru zužitkoval obránce Derner. Odpovědět mohl hostující Pekr, rozezvučel však pouze tyč Vaněčkovy branky. V polovině utkání se parádně trefil liberecký Krenželok a vyhnal Vošvrdu z olomoucké branky. Nahradil ho Urbisch. Tato změna jakoby vlila Hanákům krev do žil a ve 35. minutě přesně zacílil Matai.

O dvě minuty později se v přesilovce ranou nad Vaněčkovo rameno prosadil Knotek - 4:2. A pro Liberec bylo ještě hůř, když se za dalších 23 vteřin protáhnul domácí obranou Marosz a perfektním blafákem snížil na rozdíl jediného gólu. Závěr druhého dějství ještě okořenila tvrdá boxerská vložka mezi libereckým Vlachem a olomouckým Lašem.

Začátek třetí třetiny se nesl v duchu pozorné defenzivy obou týmů. Olomoučtí mohli vyrovnat v přesilové hře, Vaněčka ale vůbec neohrozili. Udeřili tak domácí Bílí Tygři. Jonák parádně předložil kotouč Mikyskovi, který dal svůj první gól v extralize. Následně Liberečtí nevyužili téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku. Mrzet je to ale příliš nemuselo, protože závěr zápasu si již zkušeně pohlídali.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky Bílí Tygři Liberec, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři zakončili sezonu vítězstvím 5:3 nad Olomoucí  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.