Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tygři získali posilu. Ze Slovenska přichází gólman Ján Lašák

Vylepšit bídnou statistiku obdržených gólů má Bílým Tygrům do konce sezóny pomoci zkušený gólman Ján Lašák. S Libercem už trénuje, ve čtvrtek odpoledne podepsal smlouvu. Čtyřiatřicetiletý mistr světa přichází z Dukly Trenčín, českou ligu ale zná, před lety působil ve východočeských Pardubicích.

Bílí Tygři se tak snaží něco udělat s tím, kolik dostávají gólů. Liberec je v celé extralize po Chomutovu druhý nejhorší se 142 obdrženými góly. Lašák by se mohl poprvé představit v bráně už v pátek v Brně. "Našim záměrem je posílení na brankářském postu ještě před koncem přestupního období. Na našich výsledkových propadech nenesou zásadní vinu brankáři. Přesto chceme příchodem zkušeného gólmana vyřešit určitou nevyrovnanost výkonů na tomto postu," řekl generální manažer klubu Ctibor Jech.

Tygři mají aktuálně dva gólmany – jako jednička chytá Marcel Melicherčík (30 zápasů, úspěšnost 90,97 %), který ale sezónu začal jako dvojka. Krýt záda měl Marku Schwarzovi (19 zápasů, úspěšnost 89,88 %), tomu se ale zatím moc nedaří. Tygři si ale všechny tři gólmany nechají minimálně do konce sezóny. "Jeden z gólmanů ale bude častěji hájit barvy našeho farmářského týmu v Benátkách nad Jizerou,“ dodal Jech.

Ján Lašák v této sezóně slovenské nejvyšší soutěže odchytal 34 zápasů a úspěšnost zákroků má 92,41 procenta. Dvakrát udržel čisté konto. Brankář se účastnil devíti světových šampionátů, z nichž má kompletní sbírku medailí. V české lize působil v Pardubicích, se kterými získal v roce 2005 titul. Zachytal si i v NHL za Nashvillu, ale pouze šest zápasů.

Autoři

Štítky lašák, tygři, Ján Lašák, Bílí Tygři Liberec, Slovensko, FK Pardubice, HC Dukla Trenčín, Ctibor Jech, FC Zbrojovka Brno, Piráti Chomutov, Marcel Melicherčík, National Hockey League

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři získali posilu. Ze Slovenska přichází gólman Ján Lašák  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.