Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tygry posílí světový šampion. Do Liberce míří Petr Gřegořek

Defenziva Bílých Tygrů bude opět o něco silnější. Vedení klubu v neděli potvrdilo přestup mistra světa z roku 2010 Petra Gřegořka pod Ještěd. Pětatřicetiletý bek přichází z pražské Sparty a s vedením libereckého klubu se domluvil na kontraktu do 30. dubna 2015. V reprezentačním dresu odehrál skoro padesát utkání.

„Petr Gřegořek aktuálně nedostával v nabitém kádru Sparty mnoho herního prostoru a proto jsme se jej rozhodli oslovit. Jsem rád, že jsme se domluvili, protože hráčů podobného typu není „na trhu“ mnoho,“ shrnul generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech.

Gřegořek se do Liberce vrací po deseti letech. Barvy Tygrů hájil už v sezoně 2002/2003. V dresu libereckého manšaftu by se měl představit opět 3. ledna v Pardubicích.

„Tímto přestupem získáváme do našeho kádru obránce s mezinárodními zkušenostmi, dobrým pohybem a přehledem ve hře. Petr dokáže velmi účinně podpořit i útok a počítáme s ním především do přesilových her,“ dodal Jech.

Pětatřicetiletý obránce začínal s extraligovým hokejem ve Vítkovicích v roce 1997. Během šestnácti let profesionální kariéry si vyzkoušel působení v Třinci, Budějovicích nebo ruském Molot Prikamje Perm, kterému pomohl k postupu do nejvyšší tamní ligy.

Po návratu z Ruska se znovu objevil v tehdy druholigových Českých Budějovicích a i s jeho přispěním se tradiční klub znovu vrátil mezi elitu. Po šesti úspěšných letech na jihu Čech se Petr Gřegořek upsal Karlovým Varům, odkud v létě 2013 přestoupil do pražské Sparty.

Štítky Petr Gřegořek, Liberec, Ještěd, Ctibor Jech, České Budějovice, Rusko, Česko, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygry posílí světový šampion. Do Liberce míří Petr Gřegořek  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.