Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vampola zařídil druhé vítězství, proti Turku se trefil dvakrát

Tygrům to na ledě Tipsport arény jde. Poslední dvě domácí utkání se jim podařilo vyhrát, čímž se odpíchli od dna východní divize European Trophy. Po vítězství nad Tappara Tampere si v neděli večer poradili s TPS Turku. O konečném výsledku 3:1 rozhodl dvěma přesnými zásahy Petr Vampola.

Po bezbrankové první třetině se ujali vedení Finové. V šesté minutě druhé třetiny propálil Schwarze Vittasmaki. Turku se z vedení neradovalo dlouho. Po dalších osmi minutách srovnal Hunkes, který se v European Trophy trefil letos podruhé. Do kabin se tak odcházelo i po druhé třetině za nerozhodného stavu.

V poslední dvacetiminutovce Tygři zabojovali. Vampola se trefil tři minuty po úvodním hvizdu a pět sekund před koncem do prázdné branky jedenáctinásobného finského mistra.

Liberec se tak díky druhému vítězství posunul z chvostu tabulky před tápající Bern, který po šesti utkáních figuruje na poslední příčce tabulky. Další utkání čeká na Tygry v pátek, kdy zamíří do Pardubic.

HC Bílí Tygři Liberec - TPS Turku 3:1

Bílí Tygři Liberec: Schwarz – Derner, Hunkes, Výtisk, Kolmann, Čakajík, Voráček, Čutta, Říha – Vampola, Nedvěd, Bartek – Víšek, Bulík, Jass – Bulíř, Filippi, Zacha – Kica, Dušek, A. Chlapík.

TPS Turku: Hostikka – Morrisonn, Seikola, Palmroth, Friman, Karhu, Pulli, Vittasmäki, Famulare – Sexton, Virtala, Paré – Rantanen, Kumeliauskas, Sointu – Miettinen, Tuominen, Mähönen – Tuomainen, Laakso, Kulmala.

Branky a nahrávky: 34. Hunkes (Vampola), 43. Vampola (Kica, Jass), 60. Vampola (Nedvěd) – 26. Vittasmäki (Sexton, Tuomainen).

Počet diváků: 1125

Štítky liberec, tygři, europeantour, Petr Vampola, Turku, TPS Turku, European Trophy, Tappara, Tipsport, Bílí Tygři Liberec, FC Slovan Liberec, FK Pardubice, Bern

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vampola zařídil druhé vítězství, proti Turku se trefil dvakrát  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.