Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Z Litvínova vezou Tygři bod. O prohře rozhodlo prodloužení

Tygři si vezou z Litvínova jeden bod. Díky brankám Pospíšila a Jasse dvakrát vedli, domácím se ale pokaždé podařilo vyrovnat. O vítězi utkání třetího kola extraligy se tak rozhodovalo až v prodloužení a při samostatných nájezdech, při kterých se Tygrům příliš nedařilo.

Začátek utkání probíhal ve vysokém tempu. Už po čtyřech minutách hry využil chyby domácích obránců Tomáš Pospíšil. Ten si v útočném pásmu poradil s protihráči a zavěsil nad břevno. Dvacet vteřin před koncem první dvacetiminutovky se podařilo domácím srovnat.

Druhá třetina žádnou změnu skóre nepřinesla, šancí ale bylo několik na obou stranách. Tygři se opět ujali vedení ve druhé minutě poslední dvacetiminutovky. Chybu domácího brankáře Francouze pohotově zužitkoval Koba Jass. Ten zachytil ztracený puk za brankou domácích a nekompromisně zavěsil k tyči. Litvínov se ale nevzdával. Pět minut před koncem vyrovnal Lukeš a šlo se do prodloužení. V něm měly oba celky několik šancí, rozhodnout však musela až série samostatných nájezdů. Vítězství domácím vybojoval až Robin Hanzl.

"Myslím si, že jsme mohli brát více než bod. Jedna z příčin není jen, že jsme si nechali dát branku pět minut před koncem. Po celé utkání jsme nehráli dobře přesilové hry a tam jsme měli přidat nějaký gól, který by zápas rozhodl v náš prospěch," řekl asistent trenéra Milan Černý.

HC VERVA Litvínov - Bílí Tygři Liberec 3:2 náj.

HC VERVA Litvínov: Francouz – Stříteský, Zeman, Gula, Chaloupka, Kousalík, Pavelka – Majdan, Hübl, Lukeš – Smolka, Piroš, Gerhát – Martynek, Hanzl, Trávníček – Jurčík, Černý, Pšurný.

Bílí Tygři Liberec: Schwarz – Derner, Hunkes, Čakajík, Voráček, Výtisk, Kolmann, Říha – Valský, Nedvěd, Pospíšil – Bulíř, Filippi, Bartek – Víšek, Vampola, Jass – Špaček, Zacha, Urban.

Branky a nahrávky: 20. Zeman (Stříteský, Hanzl), 55. Lukeš (Hübl, Chaloupka), rozhodující sam. nájezd Hanzl – 4. Pospíšil (Valský), 42. Jass.

Štítky HC Verva Litvínov, Tomáš Pospíšil, Robin Hanzl, Bílí Tygři Liberec, Milan Černý, Koba Jass

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Litvínova vezou Tygři bod. O prohře rozhodlo prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.