Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Město povolilo kohoutky, sportovci si rozdělí skoro pět milionů

Sportovci a další sdružení závislá na penězích z městské kasy si můžou oddechnout. Vedení města na posledním zastupitelstvu opět povolilo kohoutky, když po více než dvou měsících pozastaveného čerpání poslalo sedm milionů do účelových fondů.

„Naší prioritou je v souvislosti s propadem příjmů především stabilizovat ekonomiku města. Jsem rád, že se v tak složité finanční situaci podařilo uhájit alespoň část peněz pro sport, který je zejména pro mládež významnou složkou preventivních opatření k předcházení sociálně patologických jevů,“ řekl náměstek primátorky Jiří Rutkovský.

Město mělo letos z fondů rozdělit rovných patnáct milionů korun. Největší část měla být tradičně poslána mezi sportovní oddíly (skoro osm milionu korun). Neuskutečněný prodej letiště a technických služeb vše zkomplikoval a vedení města čerpání peněz z fondů koncem března pozastavilo. Květnové zastupitelstvo však rozhodlo, že i přes nepříznivou finanční situaci do fondů nasype necelých sedm milionů korun. To je zhruba šedesát procent z plánované částky. Sportovní oddíly si pak přijdou na necelých pět milionů korun.

Štítky město, liberec, zastupitelstvo, sport, dotace, fondy, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město povolilo kohoutky, sportovci si rozdělí skoro pět milionů  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.