Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dramatický duel zvládla Dukla. Volejbalové finále je vyrovnané

Dramatickou bitvu nabídlo druhé finále volejbalové extraligy mezi libereckou Duklou a budějckým Jihostrojem. Domácí prohráli první set, pak se ale zvedli a otočili na 2:1. Jenže hosté se nevzdali a o vítězi rozhodla koncovka pátého setu. V ní se nakonec radoval Liberec a finále je tak vyrovnané 1:1 na zápasy.

Jihočeši až do dneška proplouvali play off bez zaváhání, ale v osmém zápase jejich vítězná série skončila. Začali sice pod Ještědem náporem a snažili se udržet vysokou laťku předchozích výkonů, ale po změně stran se libereckým hráčům začal dařit servis podle představ, díky tomu zlepšili i obranu a Jihostroj se začal zadrhávat.

Hra byla poté naprosto vyrovnaná. Třetí set vyhrála Dukla 25:23, další pak rovněž minimálním rozdílem Jihostroj (26:24) poté, co odvrátil mečbol. Vypjatou koncovku českobudějovičtí hráči v útoku zvládli.

V tie-breaku našli v sobě více sil domácí volejbalisté. O poslední dva body se postaral nejzkušenější hráč na palubovce, univerzál Dukly Jan Štokr.

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec) „Myslím si, že dnešní utkání bylo hodné finále. Z obou stran vynikající volejbal, fantastická divácká kulisa. Chtěl bych moc poděkovat všem divákům tady a věřím, že na další domácí utkání přijdou ještě ve větším počtu nás podpořit. Co k tomu utkání říci. Vyhráli jsme – uhájili jsme domácí tvrz a to je podstatné a nyní potřebujeme, když chceme titul, vyhrát i venku. Uděláme všechno pro to, aby to bylo již příští zápas.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice) „Bylo to vyrovnané utkání až do úplného konce. My jsme tahali v pátém setu za kratší konec. Potom jsme se díky kvalitnímu servisu vrátili zpátky, ale Liberec to tam dotlačil. Liberec hrál dnes lépe než u nás. My jsme naopak hráli hůř než doma. Hlavně jsme hůř přihrávali a o tom to celé je. Servis, příjem a potom se s tím popasují lépe obrany družstev. Musíme se připravit na další zápas.“

Liberec - České Budějovice 3:2 (-17, 21, 23, -24, 13)

Rozhodčí: Krtička, Renčín. Čas: 221 min. Stav série: 1:1.

Sestavy a body:
Liberec: Leikep 3, Štokr 26, Grut 17, Veselý 8, Biernat 2, Pietruczuk 16, libera Kopáček a Kunc - Správka, Srb, Indra, Holubec. Trenér: Nekola.
České Budějovice: Mach 4, Křesťan 19, Staples 21, Todua 12, De Amo 6, Michálek 8, libero Kryštof - Šotola 7, Ondrovič 3, Kraffer 3, Fila. Trenér: Dvořák.

Autoři | Foto Jihostroj ČB | Zdroj ČTK

Štítky Dukla Liberec, volejbal, finále, jihostroj, VK Jihostroj České Budějovice, Liberec, Česká volejbalová extraliga mužů, Michal Nekola, Jan Štokr, VK Dukla Liberec, Ještěd

Dramatický duel zvládla Dukla. Volejbalové finále je vyrovnané  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.