Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Dukla vyřadila Ostravu a je v semifinále. Půjde na obhájce z Budějovic

Liberečtí volejbalisté nebudou chybět v bojích o extraligové medaile. Favorizovaná Dukla vyhrála rozhodující páté čtvrtfinále v domácí hale 3:0 nad Ostravou, která v úvodu druhého setu přišla o kapitána Davida Janků, jenž si vážně poranil kotník. Situace otřásla oběma týmy, ale po delší době na ošetření už Dukla výhru nepustila. V semifinále ji čeká českobudějovický Jihostroj, druhou dvojici tvoří Karlovarsko a Lvi Praha. Série začnou v pondělí.

Liberec odvrátil vyřazení z play off v sobotu výhrou v Ostravě 3:1 a za stavu 2:2 v sérii měl dnes rychlý nástup. Od stavu 11:6 se domácím při servisu Šulisty povedla sedmibodová šňůra, ostravský kouč Jan Václavík často střídal, ale Duklu nezastavil.

Další těžká rána pro hostující celek přišla za stavu 4:4 ve druhé sadě. Reprezentační smečař Janků se po dopadu z útoku zhroutil k zemi. Podezření na zlomeninu kotníku se nepotvrdilo, ale podle informací klubu má vážně poraněné vazy a dnes večer podstoupí operaci v liberecké nemocnici. Zatímco do ní putoval, týmy se krátce rozcvičily a liberečtí volejbalisté zápas dotáhli k jasné výhře.

„Je to pro nás černý den, dnešek si každý z nás představoval jinak. Nepostoupili jsme a ještě se nám takhle špatně zranil hráč," posteskl si kouč Václavík. Přání brzkého uzdravení na dálku poslal Janků i liberecký trenér Michal Nekola. „Byla to hrozně těžká série, Ostrava nás dotlačila do pátého zápasu a vymačkala z nás všechno, co v nás bylo. Klobouk dolů před nimi," doplnil.

Do semifinále tak prošly nejlepší čtyři celky základní části. Série hrané opět na tři výhry začnou v úterý v Karlových Varech a Českých Budějovicích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dukla Liberec

Štítky Sport, volejbal, muži, extraliga, play off, čtvrtfinále, Ostrava, VK Jihostroj České Budějovice, semifinále, Liberec, Praha, Karlovarský kraj, Jan Václavík, Krajská nemocnice Liberec, Michal Nekola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla vyřadila Ostravu a je v semifinále. Půjde na obhájce z Budějovic  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.