Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dukla nestačila na Jihostroj a bude hrát o ligový bronz

Liberečtí volejbalisté končí v semifinále poté, co nad Jihostrojem nevyhráli ani jeden zápas. Nyní se Dukla bude soustředit na boj o lligový bronz, soupeře teprve pozná.

Jihostroj je posledním korunovaným mistrem po loňské sezoně předčasně ukončené kvůli epidemii koronaviru a v repríze finále z roku 2019 si s Libercem poradil v nejkratším možném termínu. Ke třetímu bodu už pomohl i kapitán a blokař Radek Mach, osminásobný mistr extraligy s Českými Budějovicemi naskočil naplno po zlomenině kotníku.

"Utkání bylo trochu nervóznější. Dukla solila servis, s tím jsme se museli vyrovnat. Každý bod byl důležitý, nesměli jsme podcenit situaci ani při výrazném vedení. Čeká nás devět dní pauza, doufám, že moc nevypadneme z herního rytmu. Ale do finále jdeme sebevědomí," řekl kouč René Dvořák České televizi.

Liberec na konci února získal Český pohár, ale další triumf v této sezoně nepřidá, maximálně může vybojovat ligový bronz. "Musíme se připravit na boje o třetí místo, pořád se hraje o medaile," řekl kouč Michal Nekola.

Karlovarsko dělí od postupu do finále poslední vítězství. Po čtvrteční prohře v Praze 1:3 ovládli vítězové základní části i druhý domácí zápas hladce ve třech setech. Výhru podpořili dvanácti esy. Univerzál Patrik Indra k vedení v sérii 2:1 přispěl 15 body, smečaři Lukáš Vašina a Lukasz Wiese přidali po deseti. Domácí kouč Jiří Novák nesáhl k jedinému střídání, celý zápas odnahrával Wessel Keemink.

VK Jihostroj České Budějovice - VK Dukla Liberec 3:1
(26:24, 19:25, 25:22, 25:16)

Nejvíce bodů: Stoilovič 13, Ondrovič a Schouten oba 11 – Štork 19, P. Šulista 10, Veselý 9

Sestavy: VK Jihostroj České Budějovice:  Rejlek, Stoilovič, Todua, de Amo, Michálek, Ondrovič, libero Kryštof. Střídali: Polák, Schouten, Mach, Piskáček. VK Dukla Liberec:  Veselý, M. Kriško, T. Kriško, Leikep, Kovalčuk, P. Šulista, libero Kopáček. Střídali: Štokr, Srb, Suda, Pavlíček, Šafranovič

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Dukla Liberec

Štítky dukla, Jihostroj, volejbal, bronzová medaile, finále, České Budějovice, Radek Mach, pandemie covidu-19, VK Dukla Liberec, Liberec, Michal Nekola, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla nestačila na Jihostroj a bude hrát o ligový bronz  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.