Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Volejbalistky Liberce podlehly v Lize mistrů jasně italské Novaře

Volejbalistky Dukly Liberec prohrály v Lize mistryň ve skupině C podruhé bez zisku setu. Favorizované italské Novaře podlehly při své domácí premiéře v elitní soutěži jasně po setech 11:25, 16:25 a 19:25.

Italky zápasu od úvodní výměny dominovaly. A to ani nehrály v nejsilnějším složení, jen na střídačce zůstala hvězdná turecká univerzálka Ebrar Karakurtová. Přesto hráčky Dukly v prvním i druhém setu rychle ztrácely a přesné a tvrdé útočné hře italského celku nedokázaly čelit.

„Největší rozdíl je v útoku. Hrajou nadmíru agresivně, jsou dobře naskočený a máme problém s obranou. Ale rozdíl je ve všem," řekla libero Veronika Dostálová v České televizi.

Až ve třetí sadě se v úvodu hrálo vyrovnaně. Hráčky z pod Ještědu ožily a poprvé v utkání vedly, a to dokonce o dva body (6:4). O náskok brzy přišly a zápas ztratily za hodinu a dvě minuty. „Škoda, že jsme to ve třetím setu nedotáhly na dvacítku," uvedla Dostálová.

I po jasné prohře obecenstvo odměnilo výkon domácího týmu potleskem a hráčky si s diváky plácaly. „Máme radost i pro prohraném utkání, protože je pro nás něco neskutečnýho porovnávat se s ruskou a italskou ligou a sáhnout si na ně. Hrát s nimi je za odměnu," řekla Dostálová.

V prvním utkání prohrály úřadující české šampionky v Moskvě s Dynamem 0:3. První polovinu skupiny zakončí Liberec před vánočními svátky v Istanbulu, kde nastoupí 21. prosince.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Dukla Liberec

Štítky Sport, volejbal, Liga mistryň, 2. kolo, Liberec, Novara, Liga mistrů UEFA, Liga mistryň CEV, Dukla Liberec, volejbalista, Veronika Dostálová, Ebrar Karakurt, Česká televize, Moskva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalistky Liberce podlehly v Lize mistrů jasně italské Novaře  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.