Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Volejbalistky se s Dynamem nakonec utkají. Kluby se dohodly na novém zápase

Utkání ženské Ligy mistryň mezi Duklou Liberec a Dynamem Moskva se nakonec odehraje. Dohodli se na tom zástupci obou klubů. Nový termín zápasu byl stanoven na neděli 13. února.

„Oba týmy se na termínu dohodly společně a před malou chvílí dorazila informace, že utkání je oficiálně potvrzeno CEVem,“ uvedla Dukla v pátek večer na klubovém webu.

Původně se mělo hrát tuto středu, ale ruský velkoklub do Česka nedorazil, protože pět členů realizačního týmu nedostalo víza. Evropská volejbalová konfederace přiřkla Liberci kontumační výhru 3:0, kterou ale nyní po dohodě klubů zrušila.

Středeční utkání už přitom bylo připravené, jenže české ministerstvo zahraničí udělilo víza pouze trenérovi týmu Željko Bulatovičovi. Dynamo tak odmítlo do Česka přicestovat. Podle ministerstva zahraničních nebyla víza udělena všem žadatelům, protože někteří neměli očkování proti koronaviru.

„Společně s Duklou jsme se obrátili na Evropskou volejbalovou konfederaci s žádostí, aby nám vzhledem k nepřekonatelným překážkám, které nám bránily dorazit v plné síle, nezapočítala kontumační porážku Dynama, ale dala nám možnost to utkání odehrát 13. února v Česku. Aby se celý program skupiny odehrál a neovlivnily ho problémy, které s volejbalem nesouvisí. CEV trvalo několik dní, než tu situaci prozkoumala. Dnes večer jsme dostali odpověď," řekl generální ředitel Dynama Vladimir Ziničev webu matchtv.ru.

S vízy by nyní moskevský klub neměl mít problém. „Obdržíme schengenská víza přes italskou ambasádu, již na tom pracujeme. Máme čas. Italská strana nám v tom pomáhá, zapojil se i Italský olympijský výbor," uvedl Ziničev.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dukla Liberec

Štítky dynamo moskva, Dukla Liberec, volejbal, liga mistryň, víza, OHK Dynamo Moskva, Liga mistryň CEV, Česko, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, olympijské hry, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalistky se s Dynamem nakonec utkají. Kluby se dohodly na novém zápase  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.