Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Volejbalisté se chtějí ve Světové lize vrátit na vítěznou vlnu

Šňůru pěti porážek chtějí přetrhnout čeští volejbalisté ve Světové lize. Touží nabrat vítězný směr a zahájit cestu za vytčeným druhým místem ve skupině D, z které už ale nemůžou postoupit do Final Four. Svěřence trenéra Zdeňka Šmejkala čekají v pátek a v sobotu v Liberci Korejci, nad kterými slavili před třemi týdny zatím poslední výhru.

"Jižní Korea je známá šikovností s balonem a minimem chyb. Jejich výkon je navíc podpořen velkou radostí ze hry," řekl kapitán týmu Aleš Holubec před zápasy v liberecké Home Credit Areně, které v pátek i v sobotu začnou od 18:00.

Češi mají z osmi zápasů ve skupině dvě výhry a se čtyřmi body jsou poslední. Stále ale mají šanci dostat se na druhou příčku za suverénní Francii, k tomu ale potřebují porazit dvakrát Korejce i Japonce, a to nejlépe vždy za tři body.

"Náš cíl do letošního ročníku Světové ligy byl nejhůře druhé místo ve skupině, takže pořád máme o co hrát," prohlásil Holubec na webu svazu. "Motivace ve sportu jsou spokojení fanoušci a každá výhra s tak kvalitními soupeři," doplnil.

Trenér Šmejkal udělal pro zápasy s Koreou jednu změnu v sestavě. Místo nahrávače Zdeňka Haníka se do týmu vrátil liberecký extraligový mistr Jakub Janouch.

Před týdnem proti Francii volejbalisty podporovala zaplněná hala v Českých Budějovicích a hráči doufají, že stejná atmosféra bude i v Liberci. "Přijďte nás podpořit," vyzval univerzál Jan Štokr, který se proti francouzské obraně blýskl 25 body. "Za atmosféru se lidem odvděčíme body do tabulky," slíbil blokař Holubec.

Multifunkční Home Credit Aréna, která slouží především hokeji, se začala ve volejbalovou halu měnit začátkem týdne. „Přestavba proběhla bez jakýchkoliv komplikací a aréna je tak připravena na víkendové dvojutkání,“ řekl místopředseda Českého volejbalového svazu Robert Urbánek.

Nad samotným dvojutkáním v Liberci převzal záštitu hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který je fanouškem volejbalu. „Věřím, že v pátek a sobotu bude plné hlediště fandit českému týmu. Liberec je volejbalové město a myslím si, že po titulu Dukly, přijdou fanoušci fandit i reprezentaci,“ uzavřel hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Letošní působení ve Světové lize volejbalisté zakončí 3. a 4. července v Opavě dvojzápasem s Japonskem.

S využitím ČTK

Štítky volejbalista, Liberec, Zdeněk Šmejkal, Jižní Korea, Aleš Holubec, volejbal, Francie, Martin Půta, Liberecký kraj, VK Jihostroj České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté se chtějí ve Světové lize vrátit na vítěznou vlnu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.