Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Duklu čeká další hvězdný soupeř. V Home Credit aréně se střetně s Civitanovou

Volejbalisty liberecké Dukly čeká ve čtvrtek večer další náročné utkání Ligy mistrů. V Home Credit aréně se střetnou s italským Lube Civitanova. Zatímco liberečtí zůstávají po dvou prohrách na posledním místě tabulky skupiny E, italský celek oba předchozí zápasy vyhrál a vede nejen skupinu ale také domácí ligovou soutěž.

"Čeká nás další hvězdný tým. Určitě nás nepodcení a my uděláme vše proto to, abychom hráli náš co nejlepší volejbal a uvidíme, čeho dosáhneme," řekl trenér Michal Nekola.

Cesta k úspěchu vede přes agresivní hru počínaje servisem. "Zase musíme hrát na riziko. S tím přicházejí chyby, které týmy v Lize mistrů trestají, ale nejde hrát jednoduše. Budeme si zápas ne užívat, ale hrát uvolněně a bez stresu. Musíme předvést kvalitní výkon, abychom byli konkurenceschopní," řekl kouč.

Liberecká Dukla nevkročila do Ligy mistrů úplně nejlépe. V prvním utkání Dukla na domácí půdě podlehla polskému Belchatowu 0:3 a v dalším zápase nestačila na belgický Knack Roeselare, kdy vybojovala alespoň jeden set. Liberec se prestižní soutěže zúčastnil naposledy v sezóně 2003/2004, volejbalisté Dukly Liberec tak čekali na vstup do Ligy mistrů dlouhých dvanáct let.

Bodovat proti italskému soupeři bude hodně těžké. Hlavními hvězdami Civitanovy jsou smečař kubánského původu Juantorena, olympijský vítěz ze Sydney Miljkovič, další Srbové Stankovič a Podraščanin nebo americký nahrávač Christenson. V týmu je i rodák ze Zlína s italským pasem Jiří Kovář.

Autoři | Foto CEV

Štítky FK Dukla Praha, Home Credit, Liga mistrů UEFA, Michal Nekola, FC Slovan Liberec, FC Fastav Zlín, Dukla Liberec, Jiří Kovář, Sydney

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Duklu čeká další hvězdný soupeř. V Home Credit aréně se střetně s Civitanovou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.