Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dukla bojovala, na italskou Civitanovu to ale nestačilo

Velké volejbalové překvapení se dnes v Liberci nekonalo. Volejbalisté Dukly Liberec podlehli v Lize mistrů italskému favoritovi Civitanově 0:3 a po třetím kole dále čekají na první bod. Dukla byla ve druhém dějství hodně blízko vyhranému setu, dlouhou dobu vedla a druhý vyhraný set si mohla připsat, kdyby proměnila setbol. Bohužel na kdyby se ve sportu nehraje a Dukla si připsala třetí prohru po setech, které skončily 18:25, 24:26 a 15:25.

Domácí volejbalové mistry přišly do hokejové arény povzbudit opět tři tisícovky diváků, které se těšily i na sestavu italského týmu, jehož hráči posbírali 30 medailí z mistrovství světa, Evropy či olympijských her. Byť lídr hostů smečař Juantorena do hry nezasáhl, Civitanova si po hodině a půl došla pro další tři body a suverénně vede skupinu E. K těm jim pomohl také zkušený olympijský vítěz ze Sydney Miljkovič, Srbové Stankovič a Podraščanin nebo americký nahrávač Christenson. V týmu je i rodák ze Zlína s italským pasem Jiří Kovář.

Liberecký celek šance v koncovce druhé sady hodně mrzela. "Bohužel se nám to nepodařilo dohrát. Právě v dohrávání bodových situací byl po celý zápas největší rozdíl," řekl liberecký kouč Michal Nekola. "Měli jsme bodovku nahranou, ale takový soupeř to nepromíjí," doplnil.

Kromě domácí soutěže se Dukla musí v půli základních skupin Ligy mistrů soustředit také na odvety. Do města Civitanova Marche jedou liberečtí už 16. prosince. Poslední domácí duel sehraje s Roeselare o měsíc později.

Liberecká Dukla nevkročila do Ligy mistrů úplně nejlépe. V prvním utkání Dukla na domácí půdě podlehla polskému Belchatowu 0:3 a v dalším zápase nestačila na belgický Knack Roeselare, kdy vybojovala alespoň jeden set. Do tabulky si dnes připsala třetí prohru. Liberec se prestižní soutěže zúčastnil naposledy v sezóně 2003/2004, volejbalisté Dukly Liberec tak čekali na vstup do Ligy mistrů dlouhých dvanáct let.

Dukla Liberec - Lube Civitanova 0:3

(-18, -24, -15) 

Rozhodčí: Stanisic (Švýc.), Kurtiss (Lot.). Čas: 74 min.

Sestava a body Liberce: Janouch 1, Správka 9, Leikep 8, Patucha 10, T. Kriško 10, Staněk 4, libero Kopáček - Zajíček, Galabov. Trenér: Nekola.

Autoři | Foto CEV

Štítky FK Dukla Praha, Liga mistrů UEFA, FC Slovan Liberec, Dukla Liberec, olympijské hry, Mistrovství světa ve fotbale, Michal Nekola, Evropa, FC Fastav Zlín, Jiří Kovář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla bojovala, na italskou Civitanovu to ale nestačilo  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.