Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Volejbalisté Liberce jsou v sérii s Brnem favority finále

Volejbalisté liberecké Dukly vstupují do finále extraligy z pozice favorita. Severočeské obhájce titulu se pokusí zaskočit překvapivý soupeř z Brna, který v semifinále nečekaně vyřadil České Budějovice.

"Finále je pro nás vyvrcholením sezony, těšíme se na výbornou atmosféru, na emoce a mobilizujeme síly na 24. dubna, kdy to vypukne," řekl nahrávač a jedna z největších opor Liberce Jakub Janouch v klipu Dukly před finále.

Liberec loni získal titul v nejvyšší domácí soutěži po 12 letech a Brno může ukončit ještě delší půst. Naposledy se radovalo z mistrovského poháru před 26 lety.

"Nebude to jednoduché, série může být dlouhá, ale každopádně pojďme udělat maximum a uspět. Cíl je udělat double a oslavit opět po roce titul," burcuje své svěřence kouč Liberce Michal Nekola. Nově i druhý trenér české reprezentace se vedle Janoucha bude spoléhat hlavně na polského univerzála Adriana Patuchu a na zkušenosti týmu.

Oba finalisté se během sezony utkali třikrát; dvakrát v základní části extraligy a jednou ve finále Českého poháru. Všechny duely vyhrála Dukla 3:1.

Zatímco liberecký kádr se před sezonou nezměnil, Brno postavilo prakticky nový tým a do finále se prodralo pod vedením zkušeného Michala Hrazdiry. "Proč by to nemohlo vyjít i s Libercem?" řekl smečař po úspěšné semifinálové výhře nad Budějovicemi. "Nemáme ve finále co ztratit, budeme si volejbal užívat a uvidíme, co z toho vyleze," doplnil.

Spolu s Hrazdirou tvoří osu Brna nahrávač Zdeněk Haník a Rusové Vladimir Sucharev a Sergej Andrianov. "Chceme být Liberci důstojným soupeřem a jako v semifinále s Budějovicemi sázet na týmový výkon a hodně se bude rozhodovat na servisu," řekl kouč Ondřej Marek.

Finálová série na čtyři vítězství začne v neděli v 18:00 a ve stejný čas se v Liberci bude hrát i v pondělí. Pak se na dva zápasy přesune do Brna. Mistr bude znám nejdříve v pátek 29. dubna, případný rozhodující sedmý zápas je na programu 7. května v Liberci.

Zatímco Liberec bude hrát ve své tradiční hale, Brno doufá, že zaplní hokejovou DRFG arenu, která je domovským sídlem Komety.

Autoři | Foto VK Dukla Liberec

Štítky Liberec, Volejbal Brno, finále, VK Jihostroj České Budějovice, volejbalista, Jakub Janouch, Michal Nekola, DRFG, Vladimir Sucharev, Michal Hrazdira

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Liberce jsou v sérii s Brnem favority finále  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.