Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeši nedali Liberci šanci a v líbivém zápase vyhráli 3:1

Volejbalisté VK České Budějovice porazili ve šlágru 16. kola tým VK Dukla Liberec 3:1. Zaplněná sportovní hala viděla parádní podívanou. Do hlediště přišlo přes 1 000 diváků.

První set se začal rýsovat již během úvodních 13 bodů. Domácí Jihostroj měl od stavu 6:4 navrch a v dalších výměnách si získal tří až čtyřbodové vedení, které postupně navyšoval. Za stavu 17:11 vykryl Habr těžkou smeč a míč následně získali domácí, čímž potvrdili pohodu v této části hry. Při další výměně trojblok vedený Machem zablokoval útok Patuchy – 19:11. Fila přiblížil České Budějovice k zisku sady útokem zleva a setbol při další rozehře vybojoval úspěšným blokem Todua – 24:14. První šanci ještě Liberec odvrátil, ale set pak ukončil útokem zprava Hackworth – 25:15.

Ve druhé sadě si sice domácí dokázali znovu v úvodu vytvořit i tříbodový náskok, ale od stavu 8:5 byli ve výměnách efektivnější hosté. Kapitán Správka nejprve snížil šikovnou tečí za síť a následně zaznamenal i eso – 8:7. Liberec pak šel do vedení 10:11, když vytloukl na bloku Macha. V dalších výměnách opět domácí dokázal zatlačit a navýšil postupně své vedení na 11:16. Tím získal rozhodující náskok a set vyhrál 19:25.

Třetí set znovu začal lépe Jihostroj a po bodové sérii vedl 8:4. Po technickém oddechovém času měli naopak lepší útoky hosté a snížili na 10:8. Jihočeši se ale dotáhnout nenechali a hned si vzali čtyřbodové vedení zpět. A do poslední fáze setu ho dokázali navíc ještě navýšit. Za stavu 22:15 sice Fila podal do autu, ale to už domácí až tolik mrzet nemuselo. Třiadvacátý bod získal útokem středem Sobotka a první setbol pak uhrál Michálek – 24:17. Po delší výměně set následně ukončil dalším útokem středem Mach – 25:17. Zápas navštívilo 1 320 diváků.

Filip Habr (kapitán VK České Budějovice): Super zápas. Musím pochválit diváky. Byli jsme natěšení a diváci nás pak ještě více nabudili. Podle toho vypadal první set. Druhý set byl jen o sérii Patuchy na podání. Pak jsme se do toho zase vrátili a další dva sety vyhráli.

René Dvořák (trenér VK České Budějovice): Jsem rád, že jsme v zápase, ve kterém přišlo letos nejvíce diváků, ukázali bojovný výkon. Liberec jsme přehráli na servisu i v obraně. Zvládali jsme i útok. Bojovali jsme s nadšením a uhráli i těžké výměny. Pochvalu si zaslouží Tomáš Fila.

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): Zápas byl o servisu a obraně. Budějovice nás zatlačily a těžily z toho. Nám to fungovalo jen druhý set.

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): Největší rozdíl byl v dohrávání vysokých balonů. Budějovice v tom měly vysokou úspěšnost a to byl rozhodující moment utkání.

VK České Budějovice - VK Dukla Liberec 3:1 (15, -19, 17, 22)

Rozhodčí: Němeček – Kvarda. Nejvíce bodující hráči: Fila 20 - Patucha 15. Diváků: 1 320. Čas utkání: 134 minut.

VK České Budějovice: Mach, Michálek, Habr, Todua, Fila, Hackworth - libero Kryštof. Střídali: Červinka, Sobotka, Kuliha.

VK Dukla Liberec: Staněk, Janouch, Stolc, Patucha, Leikep, Správka - libero Kopáček. Střídali: Kramár, Galabov, Veselý, Piskáček.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky VK Jihostroj České Budějovice, Liberec, VK Dukla Liberec, Tomáš Fila, Filip Habr, České Budějovice, Michal Nekola, Jihostroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši nedali Liberci šanci a v líbivém zápase vyhráli 3:1  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.