Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberecké volejbalistky braly s Chvaleticemi pět bodů

Liberecké volejbalistky v sobotu proti Chvaleticím předvedly excelentní výkon i hru plnou trápení v poli a na síti. Nakonec však vyšly dvakrát vítězně. Po šestém kole se Lokomotiva Liberec drží na krásné druhé příčce soutěže. Další domácí zápas se uskuteční 9. 11. s týmem Žižkov B.

TJ Lokomotiva Liberec – Chvaletice 3:0 (16, 7, 6)

Sestava: Kučerová, Nývltová, Nejedlá, Krotká, Ostrá, Milerová, libero Ullmanová

Několik vyrovnaných úvodních výměn na začátku utkání slibovalo zajímavou volejbalovou bitvu. Poté však liberecké volejbalistky zatlačily na servisu a jednoznačně ovládly celý průběh utkání. Po hladce zvládnutém prvním dějství pokračovala doslova drtivá krasojízda Lokomotivy. Díky perfektnímu podání nemělo družstvo Chvaletic naprosto žádnou šanci. Kvalitní výkony na servisu předvedly všechny hračky, zejména však Nývltová s Kučerovou, které při svém podání dosáhly desetibodové série.

V druhém setu se Chvaletice zmohly pouze na sedmibodovou odpověď, ve třetím setu nasbíraly ještě o bod méně. „Díky výbornému servisu, perfektnímu příjmu a skvělé hře v poli jsme soupeřkám nedaly absolutně žádnou šanci,“ shrnula první utkání Lokomotivy kapitánka Lenka Nejedlá.

TJ Lokomotiva Liberec – Chvaletice 3:2 (- 24, -18, 16, 12, 6)

Sestava: Pražáková, Ullmanová, Zajícová, Glückseligová, Berková, Macenauerová, libero Krotká – Nejedlá, Nývltová

Jakkoliv první zápas mohl naznačit také hladký průběh druhého utkání, nestalo se tak. Opět výrazně pozměněná sestava Liberce se do tempa a lehkosti prvního zápasu dostávala velmi pozvolna. V koncovce utkání si nakonec vytvořily liberecké hráčky sice pětibodový náskok, po smutné sérii vlastních chyb však bohužel set do vítězného konce nedotáhly. Jejich prohra pak fungovala jako studená sprcha. Liberci se nedařilo na příjmu, na podání a ani na síti a nevýrazná hra plná chyb se projevila také na skóre.

Za stavu 0:2 tak na hřiště naskočila úderná síla kapitánka Nejedlá a univerzálka Nývltová. Jejich příchod jako by vlil do herního projevu Liberce novou energii. Zlepšení hry především na síti a také bojovnější výkon v poli pomohl Liberci průběh celého zápasu odvrátit a ve zkrácené hře porazit Chvaletice 15:6. „Začátek utkání se vůbec nevyvíjel podle našich představ. Naštěstí jsme se za pět minut dvanáct dokázaly zkoncentrovat a vybojovat další tři sety v řadě. Celkových pět bodů je pro nás určitě zasloužených,“ doplnila Lenka Nejedlá.

Štítky Liberec, lokomotiva, volejbalista, Chvaletice, Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké volejbalistky braly s Chvaleticemi pět bodů  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.