Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lokomotiva vybojovala v Havlíčkově Brodě remízu

Netradičně v neděli zavítalo družstvo liberecké Lokomotivy žen na půdu Jiskry Havlíčkův Brod. Tento tým byl v loňské sezóně nalosován do jiné skupiny, tak pouze pohled na soupisku mohl napovědět, že půjde o bitvu houževnatého mládí proti zkušenostem hostujících.


TJ Jiskra Havlíčkův Brod – TJ Lokomotiva Liberec 1:3 (-25,19,-19,-16)

Sestava: Pražáková, Lokšová, Berková, Ostrá, Glückseligová, Nejedlá – Nývltová, Krotká

V prvním setu si ani jeden tým nedokázal vytvořit větší náskok, bodový stav se neustále přelíval z jedné strany na druhou. V koncovce však zvítězila trpělivost a zkušenost libereckých hráček, které dotáhly set do vítězného konce. Začátek druhého setu sliboval klidný průběh, kdy si za stavu 1:5 vybíraly domácí první time-out. Bohužel chyby na příjmu a následně nedůsledný útok způsobily ztrátu náskoku. Hostující hráčky se zbytečně dostaly pod tlak domácích a nedokázaly si vytvořit moc šancí k otočení vývoje druhého setu a bylo srovnáno. Následující 2 sety byly od začátku v režii libereckých. Dařilo se na servisu, na příjmu, na útoku, bohužel jediná slabina byl blok. Naštěstí k jediné útočící hráčce domácích se nikdo nepřidal a Lokomotiva se tak mohla radovat ze třízískaných bodů.

„Chtěla bych pochválit hlavně dobře útočící Lokšovou a Glückseligovou a celkově slušný příjem všech hráček, tento zápas nám ukázal i naše slabiny, na kterých budeme usilovně pracovat,“ uzavřela první utkání kapitánka Nejedlá.

TJ Jiskra Havlíčkův Brod – TJ Lokomotiva Liberec 3:0 (18,15,22)

Sestava: Pražáková, Nývltová, Berková, Ostrá, Glückseligová, Krotká –Nejedlá, Lokšová

Bohužel to, co se dařilo ráno, se odpoledne už neopakovalo. Do zápasu sice naskočily 2 hráčky z lavičky, tým byl i přes to celý zápas bez energie a na hřišti nebyl nikdo, kdo by hru Lokomotivy pozvedl. Ve hře pak docházelo k žákovským chybám při balónech zadarmo, když se čapnul těžký balón v poli, nedokázaly jsme z něj utržit bod. Pouze třetí set sliboval vyrovnanou bitvu, vítězství ve vypjaté koncovce však patřilo domácím. „Spousta chyb pramenila z nepozornosti a malé bojovnosti, takto se prostě vyhrát nedá. I tak jsme ale s bodovým ziskem spokojené a pokusíme se Havl. Brodu porážku vrátit na domácí půdě,“ dodal Nejedlá.

Štítky Havlíčkův Brod, TJ Lokomotiva Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lokomotiva vybojovala v Havlíčkově Brodě remízu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.