Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Lokomotiva zahájila volejbalovou sezónu remízou

První říjnový víkend přivítala domácí Lokomotiva velkou neznámou z České Třebové. Tým plný mládí si přivezl na sever Čech bouřlivou atmosféru ve formě neúnavných fanoušků s bubny, a ti oba zápasy neúprosně fandili a znepříjemňovali tak hru domácího týmu.

TJ Lokomotiva Liberec – TJ Sokol Česká Třebová 0:3 (-20,-19,-19)

Sestava: Kučerová, Nývltová, Glückseligová, Nejedlá, Milerová, Ostrá – Ullmannová, Krotká, Lokšová, Berková

Do prvního setu vstoupily domácí hráčky velice dobře a za stavu 5:1 začala opadávat počáteční nervozita. To bylo bohužel jediné vedení Liberce v tomto setu, soupeřky se dostaly velice snadno do 3 bodového náskoku, který do konce setu ještě navýšily. Situaci na hřišti ztěžoval hluk z tribun, kdy se libereckéhráčky téměř neslyšely.

Druhý set byl vyrovnaný do stavu 18:18, kdy si do té doby ani jedno družstvo nedokázalo vytvořit sebemenší náskok. To se bohužel změnilo kvalitním servisem soupeřek a i přes dvojí střídání na příjmu bylo o osudu setu rozhodnuto. Třetí set byl téměř identický s druhým, kvalitní servis na obou stranách přeléval bodový stav jako na houpačce. V koncovce opět selhal příjem domácích, následně nedůraz v útoku pramenící právě z těžkého servisu soupeře. První vítězství v sezóně tak urvalo hostující družstvo České Třebové.

„I když to výsledek nenaznačuje, byla to vyrovnaná bitva až do koncovek, které nám bohužel utekly vlastními chybami. Přičítám to nesehranosti a nervozitě, dále bych vytkla nedodržování jasně daných instrukcí na začátku zápasu,“ zhodnotila zápas kapitánka Nejedlá

TJ Lokomotiva Liberec – TJ Sokol Česká Třebová 3:1 (19,-20,17,23)

Sestava: Kučerová, Ullmannová, Berková, Milerová, Lokšová, Krotká – Nejedlá, Nývltová

Jak již je v Lokomotivě zvykem, do druhého zápasu nastoupily 4 čerstvé hráčky z lavičky. Po dopoledním neúspěchu bylo jasné, že se musí zlepšit příjem a zefektivnit útok. Oproti prvnímu utkání si domácí dokázaly lépe poradit se servisem soupeřek a naopak zlepšily vlastní servis, čímž zatlačily hostující tým a ten nemohl tolik útočit středem sítě a vytvořil tak větší počet chyb.

Třetí set byl asi nejjednodušším, Třebová nekladla žádný odpor a pustila tak liberecké do nadějného vedení 2:1. V koncovce čtvrtého setu za stavu 24:18 se již zdálo být rozhodnuto, na servis nastoupila asi nejlepší hráčka Třebové a dokázala vybojovat několika esy kontaktní bod. Druhý time-out domácích však šňůru narušil a Lokomotiva se mohla radovat z výhry 3:1.

„Vzhledem k tomu, že máme v týmu 4 nové hráčky a sehrávat se budeme ještě dlouho, byla to hned na začátek sezóny tvrdá prověrka, která ale ukázala, že nebudeme jednoduchým soupeřem,“ dodala Nejedlá.

Napsala redakce

Štítky Česká Třebová, Česko, Česká obec sokolská, TJ Lokomotiva Liberec, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lokomotiva zahájila volejbalovou sezónu remízou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.