Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Amatérská volejbalová liga není jen o sportu, říká organizátorka

Nadcházející neděle naplní halu liberecké ZŠ Dobiášova nadšenými sportovci, rozjede se tu už čtrnáctá sezóna Mizuno Amatérské volejbalové ligy. Smíšené týmy mají stále možnost se přihlásit na webových stránkách www.avlka.cz. Oč jde, přibližuje Eva Fryšarová, levá ruka zakladatele soutěže Saši Mráze.

Kdybychom měli Amatérskou volejbalovou ligu představit někomu, kdo jí vůbec nezná, co by měl vědět?

Jde o ucelenou soutěž pro volejbalové týmy, a jak již název napovídá, hrajeme hlavně pro zábavu, hráči musí být amatéři. Druhou podmínkou a vlastně i takovou unikátností je, že družstvo musí být smíšené, na jednom hřišti se potkají kluci a holky dohromady. To je mimochodem jeden z důvodů, proč lidi soutěž baví, už máme po celé republice sedm tisíc hráčů.

Jaký je systém soutěže?

Máme dopředu vypsané termíny od října do dubna, kdy se spolu týmy v rámci ligy utkají každé s každým. Vychází to zhruba na jeden turnaj měsíčně se třemi zápasy. Týmy sbírají body a na závěr je čeká finále. Ti úplně nejlepší z regionu se pak sejdou na celostátním finále. Manšafty, kterým se dařilo méně, mohou naopak sestoupit o ligu níž.

Čím je liberecká AVL odlišná od soutěží v jiných městech?

Pokud se budeme dívat na systém, hraje se tu ve dvou ligách, celkem čtyřiačtyřicet týmů a hrajeme v hale Základní školy Dobiášova. Systémově se jinak asi už neliší, raději bych vyzdvihla tu atmosféru, která tu panuje. Myslím, že se tu vytvořila jedna velká parta kamarádů, kteří si spolu nebo spíš proti sobě, zahrají nejen volejbal, ale pobaví se a společně si užijí legraci. Tím AVL dostává také obrovský společenský rozměr.

Sama jste z Prahy, nicméně kromě toho, že se o soutěž staráte, hrajete AVL i v Liberci. Co vás k tomu vede?

Právě ty lidi, ta parta kamarádů. Vlastně díky tomu, že jsem si tu našla spoustu přátel a zároveň patřím do týmu organizátorů, jsme do Pilínkova přišli s letní obdobou soutěž, letos se za podpory místní firmy smworks konala už podruhé a vždy jí zakončíme jednou velkou párty. Uspořádali jsme tu několik beachových turnajů a plánujeme tu první vánoční turnaj. Bude v neděli 22. prosince a všechny zvu. Může to být třeba příležitost, jak si soutěž osahat.

Dejme tomu tedy, že mám partu nadšenců, co musím udělat?

Ideálně odkážu na naše webové stránky www.avlka.cz, které zájemce velmi intuitivně navedou. Tady je potřeba založit tým se soupiskou a přihlásit ho do aktuální soutěže. Lze tu nastudovat veškeré propozice a pravidla. Kromě toho tu píšeme o našich týmem články. Pokud by si někdo nevěděl rady, může mi napsat na press@avlka.cz, rádi poradíme.

Napsala redakce

Štítky volejbal, soutěž, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Amatérská volejbalová liga není jen o sportu, říká organizátorka  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.