Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Polovinu sezóny zakončily volejbalistky překrásným dramatem

Nádherný volejbal plný zvratů, obětavých zákroků a šokujících koncovek předvedly na závěr roku volejbalistky liberecké Lokomotivy. Z dvojzápasu sice o chlup lépe vyšly domácí Bohemians Praha, přesto byl zápas ukázkou krásného ženského volejbalu.

 

TJ Bohemians Praha – TJ Lokomotiva Liberec 3:0 (20, 20, 25)

Utkání začalo ze strany libereckých opět trochu rozpačitě a hráčky Bohemians se dostaly do několikabodového vedení. Po několika dalších výměnách však Liberec náskok stáhl, a díky vyrovnané hře sliboval vývoj setu zajímavou přestřelku v koncovce. V té se však Liberec nedokázal řádně zkoncentrovat a díky několika chybám na síti i v poli brala vítězství v prvním setu Bohemka. Téměř totožná situace se opakovala také v druhém setu. Liberec opět dokázal smazat šestibodový náskok Bohemians z úvodu utkání a ve střední části hry dokonce vedl.  Zkažený závěr však znamenal i ve druhé sadě vítězství hráček z Prahy. Teprve ve třetím setu liberecké hráčky dokázaly pořádně zabojovat. Ani v koncovce nechybělo nasazení a bojovnost a Liberec dokonce vybojoval dva setboly. K jejich smůle však žádný z nich nedokázal proměnit a celkové vítězství 3:0 potvrdila Bohemians vítězstvím ve třetím setu 27:25.

Liberec: Růtová, Nývltová, Lokšová, Krotká, Berková, Ostrá - Glückseligová

TJ Bohemians Praha – TJ Lokomotiva Liberec 2:3 (23, -27, 23, -30, -12)

Průběh a celý vývoj druhého utkání by vystačil na pravé drama. Hned v úvodu prvního setu dal Liberec najevo, že se s porážkou smířit nehodlá. Ve střední části hry si vybodoval dokonce pětibodový náskok a do koncovky utkání nastupoval s dvoubodovým rozdílem. Ani tento náskok v koncovce Liberci nestačil, a tak jej opět čekala porážka nejtěsnějším možným rozdílem. Následující sada přinesla krásný volejbal. Výborný výkon, stejně jako v prvním utkání, podávala Berková a bojovnost celého Liberce se naplno projevila v koncovce, kdy vybojoval vítězství 29:27. Třetí sadu však Liberec, jakoby pod náporem únavy, opět v koncovce nezvládl. Excelentní volejbalová bitva vyvrcholila ve čtvrté sadě. Stoprocentní nasazení v poli, bojovnost na síti v útoku i obraně znamenaly vyrovnanou volejbalovou bitvu. Oba týmy měly dispozici několik setbolů, ani jeden z nich se však nechtěl výhry vzdát. Dramatická bitva nakonec vyvrcholila až po půlhodině hry a z vítězství 32:30 se nakonec radovala liberecká Lokotka. Ve zkrácené sadě pak Lokomotiva vítězství potvrdila a po více než dvou a čtvrt hodině hry brala vybojované dva body za vítězství 3:2. „Na závěr tohoto roku jsme předvedly krásný volejbal s potřebnou dávkou dramatu. Už teď se tak těšíme, až se po vánoční pauze opět sejdeme na hřišti,“ uzavírá utkání kapitánka Liberce Lenka Nejedlá. Po vánoční pauze se představí Lokomotiva Liberec na hřišti TJ Sokolu Česká Třebová 11. ledna 2014.

Liberec: Růtová, Nývltová, Berková, Ostrá, Krotká, Glückseligová – Lokšová

Napsala Denisa Milerová

Štítky lokomotiva, volejbal, FC Slovan Liberec, Bohemians 1905, volejbalista, TJ Bohemians Praha, TJ Lokomotiva Liberec, Česká obec sokolská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polovinu sezóny zakončily volejbalistky překrásným dramatem  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.