Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Volejbalistky zakončily sezónu vítězstvím, celkově jsou čtvrté

Přímý souboj o čtvrté místo nabídl poslední zápas sezóny druhé volejbalové ligy žen. Na domácím hřišti se utkaly liberecké volejbalistky s týmem TJ Bohemians Praha a přímá bitva o umístění dodala zápasu dramatický nádech.

 

TJ Lokomotiva Liberec – TJ Bohemians Praha 1:3

(24, -21, -22, -23)

Vstup do utkání vyšel libereckým hráčkám dobře. V prvních výměnách odskočily na rozdíl několika bodů a až do střední části hry si náskok udržovaly. Nekvalitním příjmem se však v koncovce setu dostaly do potíží, kdy soupeřky dotáhly na rozdíl jediného bodu, nakonec však nejmenším možným poměrem první set zvítězil Liberec 26:24.

Také v následujících sadách se odehrávaly vyrovnané výměny a hrál se pohledný volejbal, kdy se družstva přetahovala o vedení. Ve všech koncovkách však koncentrovanější výkon podaly pražské volejbalistky a tak se nakonec po čtyřech setech z celkového vítězství 3:1 radovaly hráčky TJ Bohemians Praha.

Liberec: Růtová, Nývltová, Ostrá, Milerová, Glückseligová, Krotká, libero Ullmannová - Macenauerová

TJ Lokomotiva Liberec – TJ Bohemians Praha 3:0

(12, 28, 23)

Rozhodující bylo závěrečné utkání, jehož výhra stále mohla vynést Liberec na čtvrtou příčku. Liberec chtěl o umístění ještě zabojovat a tak naskočil do zápasu hned od začátku a vybudoval si téměř desetibodový náskok, který si hladce udržel až do konce a set zvítězil rozdílem několika tříd. Posilněn vědomím hladkého vítězství chtěl Liberec zopakovat výkon a dojít si pro tři body.

Suverénní výkon se však nekonal a jakoby zaskočené volejbalistky Liberce během několika chvil prohrávaly rozdílem devíti bodů. Náskok Liberec začal velmi pomalu stahovat až ve střední části hry, kdy přitvrdil na podání a dostal soupeřky do úzkých na příjmu. V koncovce setu se pak svedla dramatická bitva; „Bohemka“ nepotvrdila set-ball za stavu 24:23 a po několika neúspěšných pokusech nakonec celý set do vítězného konce 30:28 dotáhl Liberec.

Třetí sadu si Liberec nechtěl nechat utéct, a tak i když cenný náskok z úvodu setu na chvíli ztratil ve střední části hry, koncovku Liberec zvládl a zvítězil i v setu třetím. Za konečnou výhru v zápasu si tak Liberec mohl do tabulky připsat cenné body, posunout se na celkové čtvrté místo a o příčku tak vylepšit skóre z loňského roku.

„Jsem ráda, že jsme rozhodující utkání nakonec zvládly a mohly se tak umístit čtvrté. Myslím, že se nám sezóna povedla a teď se všechny těšíme na zasloužený odpočinek. Nebude však trvat moc dlouho, hned jak nám bude přát počasí, vyrazíme ‚na písek‘,“ okomentovala utkání kapitánka libereckých Lenka Nejedlá a ještě dodává: „Chtěly bychom také ještě jednou poděkovat našemu sponzorovi personální agentuře H personal s. r. o. za podporu během sezóny.“

Liberec: Zajícová, Nývltová, Berková, Macenauerová, Krotká, Lokšová, libero Ullmannová - Růtová

Napsala redakce

Štítky volejbalista, Liberec, TJ Bohemians Praha, TJ Lokomotiva Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalistky zakončily sezónu vítězstvím, celkově jsou čtvrté  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.